Suora

  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmän finaali
  • Painin MM: vapaapaini ja naisten paini
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmä

Kommentti: Niskasen suloinen kosto norjalaisille

Norjalaiset pilasivat Suomen kultajuhlat parisprintissä, mutta eivät enää 15 kilometrin kisassa, kirjoittaa Yle Urheilun Anu Karttunen.

Tarinat ja ilmiöt
Iivo Niskanen
Tomi Hänninen

*LAHTI. *Martin Johnsrud Sundby on ollut tälläkin kaudella suomalaisittain katsottuna ärsyttävän hyvässä kunnossa. Norjalainen olikin 15 kilometrin kilpailuun ennakkosuosikki, vaikka suomalaiset halusivat pitää Iivo Niskasen ja Matti Heikkisen puolta.

Mutta norjalaisjuhlia alettiin vesittää jo parisprintissä, kun Emil Iversen pilasi Suomen mahdolliset kultajuhlat kaatamalla Niskasen. Niskanen on tulisieluinen kilpailija, joka ärsyyntyy etenkin silloin kun hän ei saavuta sitä, mihin tietää pystyvänsä. Sotshin olympialaisissa hän osoitti tämän 15 kilometrin perinteisen kisassa, jolloin pronssimitali jäi vain 0,2 sekunnin päähän. Se oli huipputulos 22-vuotiaalle aikuisten arvokisadebytantille, mutta se ei todellakaan riittänyt Niskaselle.

Parisprintin jälkeen Niskanen oli hyvin pettynyt. Pronssi ei hänelle kelvannut. Hän oli myös ärsytetty, ja tuon olotilan hän pystyi siirtämään hyvin päämatkalleen. Hän halusi näyttää olevansa maailmanmestaruusvauhdissa.

Niskasen hiihto päämatkallaan oli käsittämättömän kova, mutta se samalla osoitti, että tänään kaikki osa-alueet onnistuivat täydellisesti. Niskanen on huippukunnossa, hänen hermonsa pitivät, huolto onnistui täydellisesti. Muuta ei tarvittukaan.

Niskanen kuuluu siihen uuteen suomalaiseen urheilijoiden sukupolveen, joka on tottunut voittamaan eikä pelkää ilmoittaa tavoittelevansa mestaruutta. Kun Sami Jauhojärvi vielä kymmenisen vuotta sitten toimi samalla tavalla, hän sai lokaa niskaansa vähän väliä. Ehkä suomalaisetkin ovat sen verran kasvaneet, ettei tällaista määrätietoisuutta enää pidetä päänaukomisena tai pröystäilynä. Turha nöyryys ei kuulu huippu-urheiluun.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat