Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Iivo Niskanen – suomalaisen hiihdon supertähti

Miesten 15 kilometrin tuore maailmanmestari oli Yle Urheilun asiantuntijoiden papereissa vahva voittajaehdokas jo ennen kisoja.

Tarinat ja ilmiöt
Iivo Niskanen Lahti 2017
Lehtikuva/Martti Kainulainen

Yle Urheilun asiantuntijakolmikko Virpi Sarasvuo, Jussi Piirainen ja Kalle Lassila nostivat jo ennen kisoja Iivo Niskasen mitali- tai jopa voittajaehdokkaaksi päämatkallaan, 15 kilometrin perinteisellä. Näin asiantuntijat kuvailivat Iivoa ennen kisoja.

– Iivo on mitalijahdissa Lahdessa. Jo ensimmäisellä matkalla, parisprintissä, on tähän hyvä mahdollisuus. Onnistuessaan tämä kilpailu toimii paineentasaajana päämatkaa, perinteisen 15 kilometriä varten, Virpi Sarasvuo kuvaili.

– Iivolla on tälle kaudelle monia onnistumisia ja vielä Rukan voittokin. Hän on 15 kilometrin perinteisen kisan voittajaehdokkaita, mutta hän on vahva kaikilla perinteisen matkoilla, myös parisprintissä ja viestissä. Hän on yleensä kova arvokisojen aikaan, Jussi Piirainen arvioi.

– Suomalaisen hiihdon supertähti ja ennakkosuosikki perinteisen matkalle. Tällä kaudella kilpailukalenterista ja kaikesta tekemisestä huokunut suunnitelmallisuus ja rauhallisuus. Pankki tyhjennetään vasta Lahdessa, Kalle Lassila paalutti.

Niskanen oli tuoda Suomen maailmanmestariksi jo parisprintissä kisojen avausmatkallaan, mutta epäonninen kolari norjalaishiihtäjän kanssa pudotti Suomen pronssille. Nyt Niskanen maksoi potut pottuina ja otti Suomelle kisojen ensimmäisen kultamitalin.

Iivo Niskanen pähkinänkuoressa

25 vuotta, Vuokatti Ski Team Kainuu

Parhaat saavutukset:

Olympiakultaa parisprintissä (p), 4:s 15 kilometrin (p) kisassa, 10:s 50 kilometrin (v) yhteislähtökisassa 2014, 6:s viestissä Sotshi RUS

MM-kilpailut: Maailmanmestari 15 km (p) 2017, pronssia parisprintissä 2017, 26:s 30 kilometrin yhdistelmäkilpailussa 2015 Falun SWE

Muuta: kultaa 15 kilometrin (p) kilpailussa alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa, viestipronssia junioreiden MM-kilpailuissa

Maailmancup: 15 kilometrin (p) kilpailun voitto 2014 ja 2016 Ruka FIN, kaksi nelossijaa

Olympiastartteja 5

MM-kisastartteja 4

Maailmancupstartteja 42

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat