Hyppää sisältöön

Kyyneleitä pidätellyt Niskanen jakoi vuolaita kiitoksia lähipiirilleen - "Tiedän, ketkä minua kannustivat"

Iivo Niskasen mukaan kotiyleisön tuki auttoi, kun matkan varrella tuntui vaikealta.

MM-Lahti, päivän tapahtumat: Iivo Niskasen kultahaastattelu
MM-Lahti, päivän tapahtumat: Iivo Niskasen kultahaastattelu

Maailmanmestari Iivo Niskanen oli liikuttunut Ylen haastattelussa 15 kilometrin kilpailun jälkeen. Selvään voittoon päättynyt kilpailu sujui täydellisesti käsikirjoituksen mukaan.

- Se oli hyvä hiihto ja kotiyleisö auttoi paljon. Hoksasin, että olin hiihtänyt vähän liian kovaa, kun oksennus nousi kurkkuun, mutta kaikki pahan olon tunteet hävisivät yleisön ansiosta. Kaikki meni suunnitelmien mukaan, Niskanen kiitteli.

Niskanen jakoi mestaruuden jälkeen kiitoksia lähipiirilleen, erityisesti puolisolleen Saana Kemppaiselle ja henkilökohtaiselle valmentajalleen Olli Ohtoselle. Hän joutui nieleskelemään kyyneleitä haastattelun aikana.

- Kiitos Saanalle, en lähtenyt valmistautumisleirille vaan olin kuukauden pelkästään kotona. Kitos Ollille, hän jaksoi joka päivä soittaa. Kiitos huollolle, suksi toimi tänään uskomattoman hyvin. Ei tarvinnut lopussa edes antaa kaikkea.

Niskasen mukaan oli tärkeää, että hän oli hiihtänyt Lahdessa Skandinavia-cupissa aiemmin. Siitä hän oppi, miten reitillä pitää hiihtää.

- Kerrankin en lähtenyt ensimmäiselle 1,5 kilometrille liian lujaa.

Niskasella oli viime kaudella vaikeampia aikoja, mutta hänellä on riittänyt luottoa omiin kykyihinsä.

- Olen uskonut siihen, että olen jonain päivänä maailman paras. Nyt on yksi suurimmista unelmista toteutunut. Tiedän ketkä viime vuonna kannustivat, kun ei mennyt niin hyvin. Te olette minulle tärkeimpiä, Niskanen jakoi tunnustusta tukijoilleen.