Odotukset Lahdessa nousseet: Asiantuntija povaa Suomelle tänään MM-hopeaa

Kalle Lassilan mukaan Krista Pärmäkoski on ainoa naishiihtäjä, joka pystyy panemaan Marit Björgenille kunnolla kampoihin.

Hiihdon MM 2017
Aino-Kaisa Saarinen
Tomi Hänninen

Kisaohjelman, suorat lähetykset, kisauutiset ja kuumimmat videot löydät Kisaoppaasta.

Suomen hiihtomaajoukkueella on Lahden MM-kisoissa torstaina jälleen mitalisauma, kun ohjelmassa on naisten 4x5 kilometrin viesti. Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski muodostavat viestijoukkueen, joka on Norjan ja Ruotsin kanssa mestarisuosikkeja.

Aino-Kaisa Saarinen lähtee suomalaisista ensimmäisenä ladulle. Hänen jälkeensä on Kerttu Niskasen ja Laura Monosen vuoro, ennen kuin Krista Pärmäkoski haastaa ankkuriosuudella Norjan Marit Björgenin.

Yle Urheilun asiantuntijan Kalle Lassilan mukaan hiihtojärjestyksellä voi olla erittäin suuri merkitys.

- Krista osoitti yhdistelmäkilpailussa, että hän on niitä harvoja tai ainoa kilpailija, joka pystyy Maritia kiusaamaan vapaalla. Suomen järjestys on hyvin selvä.

Saarinen sivuutettiin perinteisen kymmenen kilometrin valinnoissa, joten viestiin starttaa erittäin motivoitunut hiihtäjä.

- Näyttää siltä, että hän on saanut viime aikoina myönteisiä signaaleja omasta hiihdostaan. Parisprintti oli jo hyvää hiihtoa, hän on nousukunnossa. Uskon, että hänelle on todella hieno paikka lähteä hiihtämään, Lassila arvioi.

Lassila nostaa viestin kummajaiseksi Ruotsin taktikoinnin: yhdistelmäkisassa pronssia hiihtänyt Charlotte Kalla hiihtää toisena perinteisen osuuden.

- Hän pitää todennäköisesti vauhtia. Ruotsilla on muihin verrattuna poikkeuksellisin taktiikka. Perinteisen osuudelle on laitettu Kallan lisäksi (Anna) Haag, ja he ovat olleet parhaassa vireessä. Valinta on kieltämättä erikoinen, koska perinteisen rata on lyhyempi ja helpompi, Lassila sanoo.

Ennen kisojen alkua Yle Urheilun asiantuntijat veikkasivat torstailta Suomelle viestipronssia. Lassilan mukaan arvio kannattaa kuitenkin torstaille päivittää.

- Kovasti sitä mietin. Vaihdan Ruotsin ja Suomen paikkaa. Uskon, että Suomi ottaa hopeaa, Lassila sanoi.

Naisten viestin lisäksi torstaina ohjelmassa on miesten suurmäen kilpailu. Kisapäivää seurataan Yle Puheessa klo 14.45 alkaen. TV-lähetyksiä voi katsoa myös Yle Areenasta.

MM-hiihtojen ohjelma, torstai 2.3.

14.55 Hiihto, naisten viesti 4x5 km TV2, Areena, Yle Puhe
18.25 Mäkihyppy, miehet HS130 TV2, Areena, Yle Puhe (klo 18.03)
20.30 Torilla tavataan TV2, Areena

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat