1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Mäkäräinen taistelee voitosta pikamatkalla – suora lähetys olympiamaastoista klo 13.10

Suora lähetys naisten pikakilpailusta alkaa TV2:ssa kello 13.10.

Kaisa Mäkäräinen. Kuva: EPA

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu torstaina ensi talven olympiamaastoissa Etelä-Korean Pyeongchangissa naisten pikakisalla. Helmikuun MM-kisojen päätösmatkalla yhteislähtökisassa pronssia ottanut Kaisa Mäkäräinen on yksi päivän voittajasuosikeista.

Mäkäräinen on maailmancupissa kolmantena. Hänen edellään ovat Laura Dahlmeier ja Gabriela Koukalova. Hochfilzenissä peräti viisi kultaa ja yhden hopean napannut Dahlmeier on kiinni maailmancupin voitossa. Pikacupissa sen sijaan on tiukempaa, sillä Koukalova on vain kuusi pistettä edellä toisena olevaa Mäkäräistä. Myös Dahlmeierilla ja Marie Dorin Habertilla on vielä mahdollisuus pienempään kristallipalloon.

Mäkäräisen kauden heikoin pikakilpailu osui harmittavasti MM-kisoihin. Hochfilzenissä hän oli 12:s. Mäkäräinen voitti Ruhpoldingissa tammikuussa. Siellä hän oli ykkönen myös takaa-ajossa. Östersundissa ja Oberhofissa hän sijoittui toiseksi. Pokljukassa hän oli neljäs ja Nove Mestossa viides.

Kaisa Mäkäräisen lähtönumero päivän pikakisaan on 70. Ennen häntä starttaavat muun muassa Dahlmeier (18), Domratsheva (33), Braisaz (58), Koukalova (61) ja Dorin Habert (67).

Viikonlopun tv-lähetykset TV2:ssa

**Torstai 2.3. klo 13.10 **Naisten pikakilpailu (7,5 km)
**Perjantai 3.3. klo 11.55 **Miesten pikakilpailu (10 km)
**Lauantai 4.3. klo 11.35 **Naisten takaa-ajo
**Lauantai 4.3. klo 13.25 **Miesten takaa-ajo
Sunnuntai 5.3. klo 10.05 Naisten viesti
Sunnuntai 5.3. klo 12.40 Miesten viesti