Suora

 • Sim racing: Kaikkien Aikojen Rallicross-sarja, 1. osakilpailu
 • Urheiluruutu

Pronssia naisten viestissä - Nilsson löi Pärmäkosken kirikamppailussa

Suomi otti pronssia naisten viestissä Lahdessa. Ruotsin Stina Nilsson kukisti Krista Pärmäkosken loppukirissä. Norja vei mestaruuden ylivoimaisesti.

urheilu
Krista Pärmäkoski ja Stina Nilsson kuvassa
Krista Pärmäkoski (vasemmalla) taipui Stina Nilssonille. Tomi Hänninen

Suomi otti pronssimitalit naisten 4x5 kilometrin viestin Lahden MM-hiihdoissa. Norja vei odotetusti ylivoimaisen mestaruuden. Ruotsi otti hopeaa, kun Stina Nilsson voitti Krista Pärmäkosken loppukirikamppailussa. Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen onnistuivat erinomaisesti perinteisen osuuksilla, mutta Laura Monosella ei suksikaan oikein toiminut ja hän joutui taipumaan kärkivauhdista kolmannella osuudella.

Perinteisen kympiltä sivuun joutunut Aino-Kaisa Saarinen avasi Suomen viestin hyvin. Puolan Justyna Kowalczyk lähti pitämään vauhtia ja mukana pysyivät vain Saarinen, Norjan Maiken Caspersen Falla ja Ruotsin Anna Haag. Osuuden toisella lenkillä Falla kiristi vauhtia ja karkasi muilta. Norja tuli vaihtoon seitsemän sekuntia ennen kolmikkoa Suomi, Puola ja Ruotsi.

- Se meni just eikä melkein, totesi Saarinen osuudestaan.

Kerttu Niskanen joutui toisella osuudella kovaan kyytiin, mutta onnistui erinomaisesti. Heidi Weng lähti seitsemän sekuntia edellä ja Charlotte Kalla yhtä aikaa. Kalla ja Niskanen hiihtivät Wengin nopeasti kiinni. Puolalla ei ollut Kowalczykin osuuden jälkeen jakoa kärkikamppailussa. Niskanen lähti toisella lenkillä vetämään ja Kalla putosi vauhdista. Niskanen ja Weng tulivat vaihtoon 13 sekuntia ennen Kallaa.

Laura Mononen ja Astrid Jacobsen lähtivät ensimmäiselle vapaan osuudelle kärjessä. Ruotsin nuori Ebba Andersson jäi lisää kärkikaksikosta. Jacobsenin suksi tuntui luistavan Monosta paremmin ja hän karkasi suomalaiselta ensimmäisen lenkin lopussa. Monosen jalka painoi ja eroa Jacobseniin tuli lähes minuutti. Lopussa Anderssonkin meni Monosen ohi.

Ankkuriosuudelle Stina Nilsson ja Krista Pärmäkoski lähtivät yhtä aikaa. Pärmäkoski ei onnistunut pudottamaan sprintteri Nilssonia matkalla ja Nilsson oli suomalaista vahvempi loppukirissä. Marit Björgen sai hiihtää rauhassa Norjalle mestaruuden.

Viestinaiset olivat iloisia pronssimitaleista

Katso video loppuhetkistä

Kommentti: Olisiko Kaisa Mäkäräisestä ollut apua viestissä? Spekulointi on turhaa

Naiset, viesti, 4x5 km

 1. Norja 52.21,5 Falla, Weng, Jacobsen, Björgen
 2. Ruotsi + 1.01,6 Haag, Kalla, Andersson, Nilsson
 3. Suomi + 1.02,1 Saarinen, Niskanen Mononen, Pärmäkoski
 4. USA + 1.33,8
 5. Venäjä + 2.28,6
 6. Saksa + 2.38,3
 7. Sveitsi + 2.52,1
 8. Puola + 3.22,0
 9. Italia + 3.42,0
 10. Kanada + 4.16,2

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat