Viestinaiset iloisia pronssimitaleista: "Tuntui NIIN pahalle, mutta tuntui NIIN hyvälle"

Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski pääsivät juhlimaan pronssimitaleita Lahden MM-viestissä.

Hiihdon MM 2017
MM-Lahti, päivän tapahtumat: Suomen viestinaiset mitalitunnelmissa
MM-Lahti, päivän tapahtumat: Suomen viestinaiset mitalitunnelmissa

Suomen viestinaiset olivat iloisia pronssimitaleistaan, vaikka hopeakin oli lähellä. Aino-Kaisa Saarinen aloitti viestin hienosti ja toi Suomen vaihtoon seitsemän sekuntia kärjestä.

- Meni juuri niinkuin olin ajatellut. Tuntui NIIN pahalle, mutta tuntui NIIN hyvälle. Kannustus työnsi eteenpäin mäessä. Kun pääsin maaliin, olin NIIN poikki. Kauden paras hiihto oikeassa paikassa. Oli uskomatonta, kun sai kotiyleisön edessä antaa kaikkensa, Saarinen hehkutti.

Kerttu Niskanen hiihti loistavan osuuden ja toi Suomen kärjessä vaihtioon, vaikka vastassa olivat Heidi Weng ja Charlotte Kalla.

- Toivoin ja tiesin, että Aikku tulee keulan mukana vaihtoon. Kalla lähti hurjaa vauhtia. Jätin pienen gapin siihen, että jaksan toisella kierroksella iskeä. Jaksoin hyvin ja suksi oli hyvä. Ei väsyttänyt yhtään maalissa, Niskanen ihmetteli.

Laura Monosella oli vaikea osuus ensimmäisessä arvokisaviestissään. Norja karkasi ja Ruotsikin tuli ohi.

- Isot kiitokset tytöille, jotka hiihtivät uskomattoman hyvin ja mahdollistivat mitalin. Itselläni oli tänään todella vaikea päivä. Sen jälkeen kun putosin Astridin kyydistä, oli todellista taistelua loppuun asti. Eniten harmittaa, että oma panos oli aika huono. Kaikkeni tein mitä pystyin.

Näytti siltä, että Monosen suksi ei luistanut parhaalla tavalla.

- Vaikea sanoa. Kun katkeaa, niin katkeaa.

Krista Pärmäkoski lähti ankkuriosuudella taistelemaan hopeamitalista Stina Nilssonia vastaan. Nilsson pysyi mukana ja oli loppukirissä vahvempi.

- Tiesin, että loppuun ei voi jättää. Taktiikka oli tulla j-mutkaan toisena, mutta ei onnistunut. Olisi pitänyt mustikkakeitolle pysähtyä, että Stina olisi mennyt ohi, Pärmäkoski sanoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat