Suora

  • Urheiluruutu

Niskanen hyökkää kolmellekympille - "Semiluottavaisena"

Kerttu Niskanen hakee 30 km:ltä kelpo päätöstä Lahden MM-kisaurakalleen. Mitaleista kamppaillaan vapaalla hiihtotavalla.

urheilu
Kerttu Niskanen kuvassa
Miten Kerttu Niskaselle käy naisten 30 km:llä?Tomi Hänninen

Kerttu Niskanen haluaa päättää Lahden MM-kisaurakkansa onnistumiseen lauantain 30 km:n (v) yhteislähtökilpailussa. Niskanen sanoo viihtyvänsä hyvin pitkilläkin matkoilla.

- En ole asettanut mitään sijoitustavoitetta. Haen hyvää ja ehjää suoritusta, jotta saisin paketoida kisat hyvillä mielin. Lähden semiluottavaisena ladulle. Tiedän, etten ole vieläkään parhaassa vireessäni, Niskanen arvioi.

Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen kokivat karvaan pettymyksen parisprintissä, jossa Suomi taipui viidenneksi. Niskanen hiihti 10 km:n (p) taistossa kuudenneksi ja oli mukana Suomen naisten viestin pronssijoukkueessa.

- En saanut parisprinttiin sellaista onnistumista kuin olisin halunnut. Mutta onneksi parisprintin jälkeen hiihtoni alkoi mennä parempaan suuntaan.

Niskanen on viihtynyt MM-kotikisojen melskeessä.

- Järjestelyt ovat toimineet loistavasti. Minun puolestani kaikki arvokisat voitaisiin järjestää jatkossa täällä Lahdessa. Ei ole mitään moitittavaa ja yleisö on elänyt hulluna mukana tapahtumissa, Niskanen hymyili.

Naisten 30 kilometriä lauantaina klo 14.30 TV2:ssa ja Yle Puheessa. Katso tarkempi ohjelma Ylen Kisaoppaasta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat