Aino-Kaisa Saarinen vaatii Suomen joukkueelta enemmän taistossa Norjaa vastaan

Moninkertaisen maailmanmestarin MM-ura päättyi todennäköisesti Lahteen, mutta Koreassa hän aikoo vielä kerran haastaa Marit Björgenin.

urheilu
Aino-Kaisa Saarinen
Aino-Kaisa Saarinen haluaa olympialaisissa vielä haastaa Marit Björgenin.Tomi Hänninen

LAHTI. Aino-Kaisa Saarinen hiihti lauantaina Lahdessa mitä todennäköisimmin uransa viimeisen MM-hiihdon, kun hän oli 30 kilometrin vapaan kisassa 14:s. Saarinen ei tosin itse ollut asiasta vielä täysin varma, mutta aviomies Tom Gustafsson oli aamulla muistuttanut asiasta.

- Kotoa lähtiessä sanoin, että ehkä tämä on viimeinen hiihtoni MM-kisatasolla. Mieheni kysyi, että ai EHKÄ? Vähän tuli sillä tavalla, Saarinen hymyili kisan jälkeen.

- Jos tämä oli viimeinen kisa, tähän oli hienoa lopettaa. Tunnelma jää ikimuistoisena mieleen.

Uraansa Saarinen kuitenkaan ei ole vielä lopettamassa vaan edessä siintävät vielä yhdet olympialaiset. Historian 23. talvikisat käydään Korean Pyeongchangissa vuoden kuluttua.

- Sinnehän minulla on ihan hirveät kipinät. Ei tarvitse tulitikkua näyttää, sytyn ihan itsestään.

Saariselle kuluva kausi ei ole ollut helppo ja nousu MM-kisojen lähtöviivalle oli työn ja tuskan takana. Päämatka perinteisen kymppi jäi hiihtämättä, mutta Saarinen pitää kisoja tärkeänä merkkinä ensi kautta ajatellen.

- Tietää, että kaiken mennessä nappiin pystyy haastamaan muut, Marit (Björgen) nyt olisi ollut vaikeaa haastaa. Mutta katsotaan mitä hänelle ensi vuonna voimme tehdä. Kauden jälkeen mietimme ne paikat, missä voisimme vielä vähän parantaa. Kukaan ei ole voittamaton.

Saarinen korosti MM-kisojen loppuhetkillä nimenomaan koko joukkueen tasonnostoa, jotta norjalaisten ylivoima voidaan kuroa kiinni. Lauantaina Norja otti Björgenin johdolla neloisvoiton.

- Ei riitä että joku meistä vähän riipaisee sinne suuntaan. Jokaisen pitää pystyä sparraamaan paremmin toisiamme.

Miesten 50 kilometriä sunnuntaina klo 14.30 TV2:ssa ja Yle Puheessa. Katso tarkempi ohjelma Ylen Kisaoppaasta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat