1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suomalaiset europarketeilla: Erik Murphy ja Lasse Tuovi tärkeään voittoon

Erik Murphyn ja Lassi Tuovin edustama SIG Strasbourg otti tärkeän voiton Ranskan liigassa. Saksassa voitokas oli taas valmentaja Tuomas Iisalo.

Susijengin vakiokalustoon kuuluva Erik Murphy heitti Strasbourgille 12 pistettä. Kuva: AOP

Erik Murphyn ja Lassi Tuovin edustama Strasbourg voitti lauantaina koripallon Ranskan liigan tärkeässä kamppailussa Nancyn pistein 80-71 (52-35). Murphy lukeutui joukkueensa parhaimmistoon 12 pisteellä, kolmella levypallolla, kolmella syötöllä ja neljällä riistolla. Vierasvoitolla Strasbourg nousi Ranskan liigassa kuudenneksi.

Saksan Bundesliigassa Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners hävisi niukasi Huffin entiselle seuralle Ludwigsburgille tuloksella 68-70 (37-41). Huff tilastoi pelissä seitsemän pistettä 21 minuutissa. Skylinersille tappio oli sarjatilanteen kannalta paha, sillä Ludwigsburg pitää hallussaan viimeistä pudotuspelipaikkaa ja repäisi nyt kahden voiton etumatkan. Skyliners on sarjassa 11.

Sarjaporrasta alempana Tuomas Iisalon, Vesa Vertion ja Tuukka Kotin Crailsheim Merlins otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se voitti vieraskentällä Essenin selvästi 93-72 (54-55). Kotti kasasi 20 minuutissa neljä pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön.

Kreikan liigassa Roope Ahosen Kolossos nappasi 62-61 (31-30)-voiton Lefkadasista. Ahonen sai tilastosarakkeisiin kuusi pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä. Voitolla Kolossos vankisti asemiaan pudotuspelipaikasta ja nousi sarjassa viidenneksi.

Jukka Toijalan debyytti Romanian liigassa Steaua Bukarestin peräsimessä päättyi kirvelevään 67-72 (32-35)-tappioon Pitestille. Steaua on kuuden joukkueen ylemmässä loppusarjassa kolmantena.