Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Jääkiekkokierros
  • Mestaruusliiga: Tiikerit - Hurrikaani
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Närbild

Benedek ”Pentti” Oláh dominoi SM-kisoissa - siirtyy seuraavaksi Ranskan pääsarjaan

Rion suomalaisedustaja Benedek ”Pentti” Oláh oli voittamaton pöytätenniksen SM-kisoissa Kuopiossa. Nyt edessä siintää uudet haasteet.

urheilu
Benedek "Pentti" Olah
Benedek ”Pentti” Oláh.AOP

Benedek Pentti Oláh pelasi Riossa jalka puudutettuna. Hermopinne ei haitannut kun ensimmäisellä kierroksella kukistui singaporelainen Feng Chen. Oláhin kisat päättyivät toisella kierroksella, mutta hän teki silti suomalaishistoriaa lajissa, jossa kilpailijoita on miljoonia maailmalla.

Olo on Rion jälkeen on tyhjä.

– Kun pääsin tavoitteeseen, niin hetkellisesti tuli vähän tyhjä fiilis siinä. Mietin, että mitä nyt seuraavaksi. Sitten keski kuukauden miettiä, ja otin vain uuden 4-5 vuoden tavoitteen välitavoitteineen. Sitten niitä vaan toteuttamaan, Oláh kertoo.

Tokiosta olympiamitalia hakevalla Oláhilla välitavoitteita riittää. Seuraavaksi hän siirtyy pelaamaan Unkarin liigasta Ranskan pääsarjaan, kouluttaakseen itseään kohtaamaan yhä kovempia pelaajia. Tarjous tuli myös monen haavesarjasta - Saksan Bundesliigasta.

– Rahallisesti se olisi ollut aika huono diili. Minulla on huonoja kokemuksia seurasta siellä, kun kävin Saksassa treenaamassa. Päädyin Ranskan liigaan, jossa en ole mikään tähti. Olen huonommasta päästä maailmanrankingin perusteella. Sieltä tulee pelkkiä hyviä pelaajia.

SM-kultaa "uudella" jalalla

Ennen kauden alkua Oláh pelasi Kuopiossa SM-tittelistä. Välierässä hän joutui tiukoille, mutta finaalissa meno oli ylivoimaista. Mika Räsänen jäi toiseksi ja kuudes henkilökohtainen SM-kulta tuli tyylitellen 4-0 (11-6, 12-10, 11-4, 11-8). Menoa hidasti hiukan vuoden lopussa operoitu jalka, josta poistettiin pinteeseen jäänyt hermo.

– Minulla piti olla hermon vapautus, mutta se hermo oli mennyt niin huonoon kuntoon, että se piti poistaa kokonaan. Nyt pitää vaan tottua siihen, että jalkaa voi käyttää. Kun ei ole tehnyt vasemmalla jalalla kunnolla mitään puoleen vuoteen, niin kieltämättä se on vähän vaikeaa.

Oláh on raivannut tiensä kohti huippua suomalaisen huippu-urheilun tukijärjestelmien ulkopuolella. Rahasta on tehnyt tiukkaa, mutta nyt hän sai ensimmäistä kertaa valtion 10 000 euron urheilija-apurahan.

– Jos sitä apurahaa ei olisi tullut, niin en olisi voinut kehittymään enää. Se ei riitä, että itse tekee kaiken ja yrittää mennä riittävän hyvään paikkaan. Nyt minulla on tulossa leiri Kiinassa, joka maksaa 2 000 euroa. Siitä pitää maksaa, että näiden parhaiden pelaajien kanssa saa harjoitella siellä. Tämä antaa mahdollisuuden siihen, että saan olla huippu ja tehdä tätä niin kuin pitääkin.

Suosittelemme

Tuoreimmat