Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nollapelin torjunut Raanta herätti Rangersin: ”Pelaajien palaverissa ei puhuttu mukavia!”

Antti Raannan superilta Tampassa tuli New York Rangersille enemmän kuin tarpeeseen. Nollapeli oli raumalaisvahdille jo kauden kolmas.

NHL
Antti Raanta vastaa toimittajien kysymyksiin pukukopissa.
Antti Raanta.Tommi Seppälä

*TAMPA BAY. *New York Rangers ei ole viime viikkoina totisesti näyttänyt joukkueelta, jonka pitäisi reilun kuukauden päästä taistella menestyksestä Stanley Cupin pudotuspeleissä. Löysä, huolimaton ja laiska, ovat adjektiiveja, mitkä ovat kuvanneet joukkueen tekemistä viimeisissä otteluissa.

Pelaajat pitivätkin maanantaiaamuna Tampassa palaveria keskenään.

- Olin itse jäällä, mutta siellä ei oltu puhuttu mukavia. Ääntä oli korotettu ja asiat sanottu niin kuin ne ovat. Kaikki tässä kuitenkin tietävät, että ollaan pelattu viime aikoina aika löysästi. Tahtotilaa pelata ei ole ollut. Menetellään kiekkoja omissa ja annetaan liikaa tilanteita, Antti Raanta sanoi Yle Urheilulle Tampa Bayssa ottelun jälkeen.

Maanantaina Rangersin kellossa oli uusi ääni. Puolustuspeli oli edelleen hakemista, mutta ainakin ilme ja tahtotila olivat kohdillaan. Ja se, mikä jäi puuttumaan puolustuspelaamista, sen hoiti maagisen ottelun pelannut Raanta. Haamupelastusten määrää on vaikea edes laskea, niin monta kertaa suomalaisveskari pelasti joukkueensa lähes varmalta maalilta. Torjuntoja Raannalle kertyi lopulta 38. Rangersille kirjattii vierasottelusta 1-0-jatkoaikavoitto.

- Kyllä tämä varmasti oli minun kauden paras peli kokonaisuutena. Aika tasapainoinen ottelu kaikkiaan, siinä oli kuitenkin ajoittain aika sekavaa sen oman pään pelaaminen. Pystyin silti pitämään itseni oikeassa paikassa ja lopulta tuurikin hieman auttoi, Raanta kertasi.

- Mutta yleensä, kun nollan pelaa, niin tuuria myös tarvitaan.

Raanta ei ollut ainoa ottelussa loistanut maalivahti. Tampan Andrei Vasilevskiy pelasi toisessa päässä niin ikään huiman ottelun. Kamppailun ainoa osuma nähtiinkin vasta jatkoajalla Rangersin Mika Zibanejadin toimesta. Tuuletus Raannan suunnastakin oli melko riehakas.

- Kyllähän se tuntui hienolta ja etenkin, kun se menee nolla nollassa jatkoajalle. Joskus toivoo, että päättyisi vain maalittomana, mutta sitten, kun se maali menee vastustajan päähän, niin tuntuuhan se tosi hyvältä. Ja etenkin, kun tuntui, että viime kaudella jatkoajoilta tuli joka kerta turpaan.

- Hieno kasvojen pesu myös joukkueelta hieman vaikeamman jakson jälkeen.

”Tästä on puhuttu”

Raanta otti maanantaina jo kauden kolmannentoista voittonsa. Suomalaisen voittosaldo näyttää komeaa lukemaa 13-5-0. Nollapelejäkin on tilillä kahdeksastatoista ottelusta jo kolme.

- Tästä on puhuttu maalivahtivalmentajan kanssa ja laitettiin hieman tavoitteita paperille. Pistettiin hieman ylös, millaisia tilastoja halutaan ja muuta. Ei niitä liikaa kannata tuijottaa, mutta yleensä jos voittosarake näyttää hyvältä, muut tilastot tulevat perästä, Raanta järkeili.

Rangers pelaa uudelleen heti tiistaina, tuolloin Floridan kotikaukalossa. Nollapelin jälkeen Raannalla lienee hyvä mahdollisuus päästä maaliin myös tuolloin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat