Norjalaislehdistössä kauhistellaan: "Katastrofi – Johaugin ura vaarassa"

Therese Johaug ilmoitti asianhoitajansa välityksellä olevansa pettynyt FIS:n päätökseen valittaa hiihtäjän saamasta dopingpannasta.

Therese Johaug ja hänen asiainhoitajansa Christan B. Hjorth kuvattuna tammikuussa. Kuva: EPA

FIS:n tiistainen päätös valittaa norjalaishiihtäjä Therese Johaugin "liian lyhyestä" dopingpannasta urheilun välitystuomioistuimeen CASiin on herättänyt väkeviä reaktioita Norjassa. Johaugin asiainhoitaja Christan B. Hjorth kommentoi ensikäteen valituspäätöstä Aftenpostenille (siirryt toiseen palveluun) tyrmistyneenä:

- Olemme pettyneitä ja pidämme päätöstä käsittämättömänä, Hjorth latasi. Hän kertoi myös Johaugin itsensä olevan "hyvin pettynyt ja järkyttynyt" FIS:in päätöksestä.

- Toivoimme, että asia olisi jo saatu päätökseensä. Nyt meidän on taas vain elettävä asian kanssa ja odotettava CAS:n päätöstä, valitteli puolestaan Johaugin manageri Jorn Ernst.

Katastrofin aineksia

Johaugin saama kolmentoista kuukauden panna voi CASin käsittelyssä venyä kahteen vuoteen, mikä on normaali rangaistuspituus anabolisista steroideista jaettavissa dopingpannoissa.

Kahden vuoden kilpailukielto tietäisi sitä, ettei norjalaishiihtäjää nähtäisi ensi vuoden Pyeongchangin talviolympialaisissa.

- Ai mitä olympialaisten väliin jättäminen merkitsisi hänelle [Johaugille]? Se olisi katastrofi, puhisi Hjorth Aftenpostenille.

Kauhuskenaario nostatti muissakin norjalaislehdissä rääkyviä otsikoita:

- Vastuutonta!, hämmästeltiin Verdens Gangin (siirryt toiseen palveluun) verkkosivuilla.

- Koko Johaugin ura on vaarassa, ennusti puolestaan NRK (siirryt toiseen palveluun):n hiihtoasiantuntija Fredrik Aukland.