Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ilvekseltä löytyi uusi ratkaisija - ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt kiekkoilja tehopisteen makuun

Ilveksen Santeri Vuoti teki Kouvolassa kaksi kauden avausosumaansa, kun tamperelaisjoukkue tarrasi kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan. KooKoon Santeri Salmela sai ensimmäisenä 2000-luvulla syntyneenä pelaajana nimiinsä SM-liigan tehopisteen.

urheilu
Santeri Vuoti
Santeri Vuoti AOP

KOUVOLA. KooKoo nukkui ratkaisevasti avauserän.

Kymmenennestä sijasta kynsillään vahvasti kiinni tarttunut Ilves jatkoi voittokulkuaan edellisellä kierroksella pudotuspelihaaveensa Mikkelissä menettänyttä KooKoota vastaan Kouvolassa. Voitollaan joukkue kasvatti eron Jukureihin jo kuuteen pisteeseen pudotuspeliviivan tuntumassa.

Tamperelaiset siirtyivät jo avauserässä Teemu Rautiaisen ja Santeri Vuotin osumilla kahden maalin johtoon ja hakivat lopulta huipputärkeät pisteet loppulukemin 2-4.

Illan tehomies Vuoti iski KooKoon kavennusosuman jälkeen toisessa erässä heti seuraavasta hyökkäyksestä vieraat 1-3-johtoon, ja yli puolet kaudesta LeKin riveissä Mestistä pelannut sentteri tekikin Kouvolassa kauden 23. liigapelissään avausosumansa.

- Pelattiin jämäkkä kuusikymppinen. Maalit maistuivat todella hyvälle ja toivotaan, että niitä tulee nyt lisää Vuoti hehkutti.

Ilves etenee nyt vahvalla itseluottamuksella viiden ottelun voittoputkessa. KooKoon kavennusmaalit eivät joukkueen menoa hidastaneet.

- Ei KooKoon kavennusosumista mitään paniikkia syntynyt meille. Jatkettiin vaan samalla tavalla koko ajan. Joukkueessa on nyt hyvä ilmapiiri, kahden maalin mies totesi.

Nuorista lohtua Tuokkolalle

KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola oli tyytyväinen nuorten Olli Korhosen ja Santeri Salmelan esityksiin. Salmela on muuten ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja, joka sai nimiinsä SM-liigan tehopisteen.

Avauserä meni aivan ohi, mutta kahden seuraavan erän ilmeestä Tuokkola piti.

- Sytyimme peliin toisessa erässä, ja kolmannessa meille tarjottiin jopa voittoa, mutta Ilveksen kolmas maali oli helppo, mies harmitteli Leland Irvingin taakse livahtanutta kiekkoa.

Myöskin sentteri Mikko Virtanen pettyi avauserän esitykseen.

- Kaikkiin peleihin pitäisi lähteä samalla tavalla, vaikka panosta ei enää ollutkaan. Ensimmäinen erä oli kuitenkin heikko koko joukkueelta, ja tauolla heräteltiin itseämme ja todettiin, että on mukavampaa, kun laitetaan jalkaa ja kiekkoa liikkeelle.

KooKoo kohtaa seuraavassa ottelussa SaiPan vieraissa.

- Lappeenrantaan pitää lähteä samalla tavalla kuin kahteen viimeiseen erään. Kummallakaan joukkueella ei ole enää pudotuspelipanosta, mutta eiköhän siitä hyvä vääntöä saada, Virtanen lupasi SaiPa-kamppailuun.

Jari Haapala

Suosittelemme

Tuoreimmat