1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Pärmäkoskella loppukauden kisoissa huippukovat panokset: "Paukkuja on viimeisiin rutistuksiin"

Maastohiihdon maailmancup jatkuu tänään keskiviikkona sprinttikilpailuilla Norjan Drammenissa.

Krista Pärmäkoski (kesk.) on tällä hetkellä maailmancupin kokonaiskisassa kolmantena. Kuva: AOP

Huippuhiihtäjien aikataulu on niin kiireinen, ettei arvokisakrapulalle jää aikaa. Lahden MM-hiihdot päättyivät sunnuntaina, mutta maailmancup jatkuu jo tänään keskiviikkona.

Lepopäivät jäävät väliin etenkin niiltä, jotka haluavat taistella hyvistä sijoista maailmancupin kokonaiskilpailussa. Suomen naisten ykköstähti Krista Pärmäkoski kilpaili Lahden päätösmatkalla lauantaina, lepäsi sunnuntaina, harjoitteli maanantaina, matkusti tiistaina ja kisaa taas keskiviikkona, kun luvassa ovat Drammenin sprintit.

- Yllättävän hyvin olen Lahdesta toipunut. Toki tietynlainen väsymys tulee aina tuollaisen turneen jälkeen, mutta se käsiteltiin jo sunnuntaina. Maanantaina kävin jo hiihtämässä reilut kolme tuntia ja kroppa toimi hyvin, Pärmäkoski sanoi Yle Urheilulle.

Pärmäkosken saldoksi MM-kotikisoista jäivät yhdistelmäkisan hopeamitali ja viestipronssi.

- Olen siihen saldoon tyytyväinen. Toki nälkää jäi, joten onneksi vielä on viisi kansainvälistä kisaa tiedossa. Lähden niihin taistelemaan hyvistä sijoista.

Mahdollisuudet kokonaiscupin toiseen sijaan

Panosta Pärmäkoskella riittää. Hän on tällä hetkellä maailmancupin naisten kokonaiskilpailussa kolmantena, 23 pistettä Norjan Ingvild Östbergin perässä. Ykköstilaan ei enää ole mahdollisuuksia, kun Heidi Wengin etumatka on lähes 400 pistettä.

- Mahdollisuuksia toiseksi on, mutta kovaa pitää hiihtää. Hyvillä suorituksilla pysyn kolmen joukossa ja jos menee tosi hyvin, niin voin nousta toiseksi.

Viime kaudella Pärmäkoski sijoittui kokonaiscupissa neljänneksi onnistuneen kauden lopun ansiosta.

- Uskon, että hyvä harjoittelu näkyy myös nyt kauden lopussa. Paukkuja on viimeisiin rutistuksiin, Pärmäkoski sanoi.

Keskiviikkona Pärmäkoski kilpailee sprintissä Norjan Drammenissa. Hänelle huomattavasti sopivampi matka on kuitenkin luvassa sunnuntaina, kun Oslon Holmenkollenilla kisataan 30 kilometriä perinteisellä.

- Siellä on varmasti hitaat olot, eikä peesistä ole niin paljon hyötyä kuin Lahdessa. Podium-sijaa tavoitellaan.

Drammenin sprinttikarsinnat alkavat keskiviikkona klo 14.