Pärmäkosken loistovire jatkuu – kakkossija Drammenin sprintistä!

Krista Pärmäkoski jatkoi hyviä hiihtojaan myös maailmancupissa. Pärmäkoski löi Drammenin perinteisen hiihtotavan sprintissä kiilaa ruotsalaisten väliin.

hiihto
Krista Pärmäkoski
AOP

Drammen on ollut Krista Pärmäkoskelle hyvä paikka aikaisemminkin, sillä hän oli kaksi kertaa aikaisemminkin selviytynyt siellä sprinttifinaaliin. Keskiviikkon maailmancupissa Pärmäkoski pääsi ensimmäistä kertaa myös palkintokorokkeelle, kun hän venytti mainiolla loppukirillään toiseksi.

Karsinnan voittanut Pärmäkoski otti sekä alkuerässä että välierässä johtopaikan haltuunsa ja piti vauhtia yllä, mutta etenkin välierässä hän oli vaikeuksissa Drammenin pitkällä loppusuoralla. Finaalissa vauhdista pitivät huolen Stina Nilsson ja Hanna Falk ja Pärmäkoski tyytyi seuraamaan ruotsalaiskaksikkoa.

Nilsson oli finaalissa selkeä ykkönen ja hiihti kauden viidenteen voittoon, mutta Pärmäkoski esti ruotsalaisten kaksoisvoiton nousemalla loppusuoralla Falkin edelle. Toinen sija oli Pärmäkoskelle hänen uran paras maailmancupin sprinttisijoitus, ja hän tuulettikin sitä isosti maalissa.

Muista suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen selvityi välieriin asti, mutta Kerttu Niskanen ja Laura Mononen putosivat jo alkuerissä. Anne Kyllönen ja Katri Lylynperä eivät päässeet karsinnasta jatkoon.

Yllättäen naisten finaalissa nähtiin vain yksi norjalainen, Kathrine Rolsted Harsem, sillä Maiken Caspersen Falla ei päässyt edes karsinnasta jatkoon, Marit Björgen putosi jo alkuerissä ja Heidi Weng sekä Ingvild Flugstad Östberg välierissä.

SPRINTTI (P), DRAMMEN (NOR)

1. Stina Nilsson SWE

2. Krista Pärmäkoski FIN

3. Hanna Falk SWE

4. Kathrine R. Harsem NOR

5. Ida Ingemarsdotter SWE

6. Anamarija Lampic SLO

7. Katja Visnar SLO

8. Ingvild F. Östberg NOR

9. Sophie Caldwell USA

10. Aino-Kaisa Saarinen FIN


19. Kerttu Niskanen FIN

27. Laura Mononen FIN

35. Katri Lylynperä FIN

39. Anne Kyllönen FIN

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat