Suora

  • Käsipalloliiga, miesten 4. loppuottelu Dicken - Cocks
  • Urheiluruutu

Toinen sija Pärmäkoskelle kuin voitto – ”Annan itselleni täyden kympin”

Lahden MM-kisoissa uransa ensimmäisen henkilökohtaisen mitalin saanut Krista Pärmäkoski jatkoi hyviä hiihtojaan Drammenissa, Norjassa. Pärmäkoski otti kauan metsästämänsä palkintosijan maailmancupin sprintissä.

hiihto
Drammenin sprintin kolme parasta: Krista Pärmäkoski (vas.), Stina Nilsson ja Hanna Falk.
Drammenin sprintin kolme parasta: Krista Pärmäkoski (vas.), Stina Nilsson ja Hanna Falk.Leehtikuva / AFP

Krista Pärmäkoski on napannut tällä kaudella seitsemän maailmancupin palkintokorokesijaa. Voitto antaa vielä odottaa itseään, mutta Drammenin perinteisen hiihtotavan sprintin toiseen sijaan Pärmäkoski on enemmän kuin tyytyväinen. Se oli hänelle nimittäin ensimmäinen palkintosija sprintissä.

– Kokonaisuutena tämä oli tosi hyvä. Voin antaa itselleni täyden kympin. Sukset ja kroppa toimivat tosi hyvin. Olen palautunut hyvin Lahdesta, Pärmäkoski sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Lahden MM-hiihdoissa Pärmäkoski osallistui kaikkiin muihin lajeihin kuin sprintteihin, mutta jo Drammenin sprinttikarsinta kertoi, että ikaalilainen oli hyvässä iskussa. Hän oli karsinnan nopein.

– Tietyllä tapaa osasin odottaa menestystä aika-ajon jälkeen. Kun siinä ei ollut ihan parhaimman tuntuista, niin tiesin, että tänään on mahdollisuudet, kunhan saan vain kropan auki. Yllätyin kuitenkin, että finaalissa oli noinkin hyvin paukkuja, hän myönsi.

– Tämä oli oikeastaan voitto minulle, vaikka olinkin kakkonen. Tätä podium-paikkaa on haettu useassa kisassa, mutta nyt se tuli sitten vihdoin ja viimein sprintissäkin.

Pärmäkoski hiihti sekä alkuerässä että välierässä kovaa, mutta etenkin välierässä aavistuksen liian rapsakka alkuvauhti oli kostautua. Siksi hän vaihtoi taktiikkaa finaaliin ja antoi ruotsalaisten Stina Nilssonin ja Hanna Falkin pitää vauhtia.

– Nilsson pääsi vähän karkaamaan, kun tulimme haarakäyntiä. Minulle se haarakäynti on ollut kulmakivenä ja Stina sai muutaman potkun eroa. Jos lopussa nousu olisi ollut aavistuksen pitempi, niin olisin pystynyt haastamaan vähän paremmin, Pärmäkoski pohti.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat