Suora

  • Mimosa Jallow - EM-pronssin jälkeen tähtäin kohti jalompaa mitalia
  • Erään kirjan elinkaari
  • Uinnin lyhyen radan SM-kilpailut
  • Lentopallon Challenge-cup LiigaPloki - Holte

Pärmäkoskella loppukaudeksi vielä yksi unelma

Krista Pärmäkoskella on jälleen kovat tavoitteet, kun hiihdon maailmancup jatkuu Norjassa. Vuorossa on yksi arvostetuimmista kilpailuista, kun naisten hiihtävät Holmenkollenilla 30 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

urheilu
Krista Pärmäkoski (oik.) tavoittelee maailmancupin kokonaiskilpailussa sijoitusta kolmen parhaan joukkoon.
Krista Pärmäkoski (oik.) tavoittelee maailmancupin kokonaiskilpailussa sijoitusta kolmen parhaan joukkoon.Tomi Hänninen

Krista Pärmäkoski on ollut tällä kaudella kovassa vireessä, eikä hänen vauhtiaan ole hiljentänyt edes Lahden MM-kilpailutkaan. Tästä saatiin hyvä näyte keskiviikkona, kun Pärmäkoski hiihti uransa ensimmäisen palkintosijan maailmancupin sprintissä.

Pärmäkoski oli Drammenissa toinen, ja tällä hän nousi maailmancupin kokonaiskilpailussa Norjan Ingvild Flugstad Östbergin ohi toiseksi. Kun cup-kautta on jäljellä enää viiden osakilpailun verran, on Norjan Heidi Weng johdossa 1665 pisteellä. Pärmäkoski on jäänyt Wengistä 323 pistettä, Pärmäkosken ja Östbergin välinen ero on 25 pistettä. Neljäntenä oleva Ruotsin Stina Nilsson on jäänyt Pärmäkoskesta jo 133 pistettä.

– Oli tärkeää hiihtää hyvin, sillä pystyin kaventamaan Östbergin eroa. Nyt on vain tärkeää hiihtää jokaisessa kisassa niin hyvin, että säilyn siellä top-kolmosessa, Pärmäkoski sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Lahden MM-kisojen päätyttyä Pärmäkoski siirsi ajatuksensa heti Norjan maailmancupeihin. Lahti oli hänelle kauden päätavoite, mutta myös maailmancupissa riittää panosta.

– Nyt kun olen näin hyvissä asemissa kokonaiscupissa, niin tavoite on säilyttää se loppuun asti. Kovia kisoja jäljellä ja kun onnistun niissä, niin uskon, että pystyn saavuttamaan myös sen yhden unelman – että olen siinä top-kolmosessa.

Lahden MM-kilpailut päättyivät 30 kilometrin kilpailuun, mutta Holmenkollenilla hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla. Pärmäkoski sijoittui Lahden vapaan hiihtotavan kisassa kuudenneksi.

– Varmasti tulee erityyppinen kisa kuin Lahdessa. Erot ovat todennäköisesti isommat, kun ei saa niin paljon peesihyötyä. Yleensä Kollenilla on aika hidas keli, mikä kasvattaa eroja, Pärmäkoski pohti.

– Hyvistä sijoista lähdetään taistelemaan!

Suosittelemme

Tuoreimmat