Suora

  • Tiedotustilaisuus: Uusi omistaja Jokereille
  • Elävä arkisto esittää
  • Korisliiga, miesten 4. loppuottelu Kouvot - Kauhajoki
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

FIS jätti virallisen valituksen Johaugin kilpailukiellosta CAS:iin – Norjan hiihtoliitto maksaa hiihtäjän kuluja

Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) on jättänyt torstaina virallisen valituksen Therese Johaugin kilpailukiellosta urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen (CAS). Norjan hiihtoliitto pysyy päätöksessään ja kertoo korvaavansa Johaugille aiheutuvia kuluja.

hiihto
Christian B. Hjort ja Therese Johaug kuvassa
EPA

Norjan ADT antoi hiihtäjä Therese Johaugille 13 kuukauden mittaisen kilpailukiellon dopingrikkeestä, mutta FIS piti tätä tuomiota liian lyhyenä. (siirryt toiseen palveluun)Johaug antoi elokuussa positiivisen dopingnäytteen anabolisesta steroidista.

28-vuotias Johaug kertoi saaneensa ainetta lääkevoiteesta ja vetosi, ettei tiennyt voiteen sisältävän kiellettyä ainetta. Hiihtojoukkueen lääkäri Fredrik S. Bendiksen sanoi ottavansa tapauksesta täyden vastuun.

FIS kertoi tiistaina valittavansa Johaugin kilpailukiellosta ja on torstaina jättänyt virallisen valituksen CAS:iin. (siirryt toiseen palveluun) Valituksessa FIS toteaa, ettei se hyväksy 13 kuukauden kilpailukieltoa ja vaatii Johaugin kilpailukiellon ”kohtuullista pidentämistä”.

Norjan hiihtoliitto ilmoitti jo dopingtapauksen alkaessa, että se korvaa Johaugille aiheutuvia kuluja. Tähän mennessä Johaugin dopingtapaus on maksanut sille 700 000 Norjan kruunua (noin 77 500 euroa). Asian varmisti norjalaiselle VG-lehdelle liiton maastohiihtokomitean puheenjohtaja Torbjørn Skogstad. (siirryt toiseen palveluun)

Lehden haastatteleman CAS-asiantuntijan Robin Mackenzie-Robinsonin mukaan on epätavallista, että kansallinen lajiliitto maksaa urheilijan asianajajakulut. Norjan hiihtoliitto maksoi aikoinaan myös Martin Johnsrud Sundbyn kuluja, kun tämä joutui CAS:n kuultavaksi astmalääkkeen väärinkäytöstä. Tuo tapaus maksoi liitolle noin 3,3 miljoonaa kruunua (noin 365 000 euroa).

CAS kertoi verkkosivuillaan, että välimiesmenettely on nyt alkanut. Aluksi osapuolet esittävät omat kantansa kirjallisina, minkä jälkeen päätetään, tekeekö CAS:n päätöksen yksi vai kolme välimiestä. Tämän jälkeen edessä ovat suulliset kuulemiset. Tarkkoja päivämääriä ei ole kerrottu.

Korjaus klo 18.14: Korjattu otsikon kulut-sana muotoon kuluja.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat