Suora

  • Urheiluruutu

Karsinnoissa onnistunut Ville Paumola hakee uransa toista MM-mitalia

Ville Paumolan lisäksi vasta 17-vuotias Rene Rinnekangas selviytyi lauantain slopestylen MM-finaaliin.

urheilu
Ville Paumola.
Aki Lahtinen.

SIERRA NEVADA. Espanjassa 2011 MM-pronssia slopestylessa laskenyt Ville Paumola on jälleen iskussa, kun MM-mitaleista kamppaillaan Andalusian auringossa.

Paumola säväytti torstain karsinnoissa laskemalla erässään toiseksi. Tuomaristo palkitsi Paumolan tasan 88 pisteellä. Erän ykkönen oli Ruotsin Mans Hedberg, joka sai tempuistaan 90,25 pistettä.

Paumolan lisäksi vasta 17-vuotias lahjakkuus Rene Rinnekangas selviytyi lauantain MM-finaaliin. Rinnekangas oli erässään kuudes. Kalle Järvilehto ja Mikko Rehnberg karsiutuivat.

MM-finaaliin selviytyi kaikkiaan 16 laskijaa. Paumolalla on varaa kiristää tahtia, kun edessä on kaksi finaalilaskua. Paremman laskun pisteet jäävät lopulliseen tuloslistaan.

Pitkä rata vaatii tarkkuutta

- Podiumille kun pääsisin, niin olisin tyytyväinen. Lähinnä se, että pysyisin pystyssä omissa laskuissani eli kunhan saisin omat jutut päälle, Paumola kertoi finaalisuunnitelmistaan.

Radan alkuosassa on vauhtia ja näyttäviä hyppyjä, kaiteet ja pikkutemput osuvat lopun loivalle osuudelle. Lisäksi laskijoille aamupäivän rata on kivikova, mutta aurinko sulattaa pinnan puuromaiseksi iltapäivällä, joten huippulaskuihin vaaditaan tarkkuutta.

- En tiedä, sopiiko rata minulle, on se vähän haastava. Pitää katsoa taktiikkaa. Täytyy pystyä kovempaan runiin kuin karsinnoissa. Katsotaan, mitä pystyn keksimään finaaliin, Paumola pohti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat