1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Mäkäräinen pikakisacupin voitossa kiinni: ”Josko ne nollat vielä tulisi?”

Kaisa Mäkäräinen pääsee kotiladuilleen pika- ja takaa-ajocupien johtajana, kun ampumahiihdon maailmancup jatkuu viikonvaihteessa Kontiolahdella.

Kuva: AOP

Mäkäräinen sairastui viime viikonvaihteen maailmancupin kisareissulla Etelä-Koreassa, eikä hän ole vielä täysin toipunut flunssasta ja aikaerosta.

Ampumahiihtäjä itse kuitenkin uskoo, että hän kamppailee jälleen kärkisijoista tutuilla ja hyvin hänelle sopivilla kotiladuillaan Kontiolahdella.

- Toivon, että se sairastelu ei vaikuta lopputulokseen. Keuhkoissa ei ole ollut tuntemuksia ja niillä kuitenkin se suurin työ tehdään, kun höngitään nousuja ylös. Yleisvireeseen toki vaikuttaa, mikä on tosi harmi, sillä tämän talven olen säilynyt täysin terveenä, lukuunottamatta yhtä mahatautia Italiassa. Kontiolahdella on tuttu ja kuitenkin minulle vahva rata. Uskon, että pystyn siinä taistelemaan kaikesta huolimatta, Mäkäräinen aprikoi.

Mäkäräinen on pikakisa- ja takaa-ajocupien kärjessä ennen Kontiolahdessa ja kauden päätöksessä Oslossa käytäviä kisoja. Laura Dahlmeier ja Gabriela Koukalova ovat tosin vaanimassa myös voittokamppailussa mukana.

Tällä kaudella suomalainen on päässyt pikakisoissa jälleen muutaman vaisumman vuoden jälkeen tasaiselle hyvälle tasolle.

- Nyt olen aika hyvin pystynyt pitämään tason. En muista olenko kahta sakkoa enempää ampunut pikakisassa tällä kaudella? Ei siellä tosin ole kuin yksi nolla-ammunta. Kyllä se nollien ampuminen vaan tuntuu olevan minulle aika vaikeata. Nyt on kaksi kisaa jäljellä, että josko vielä jommassakummassa tulisi ne nollat, enimmillään kaksi sakkoa tämän kauden pikakisoissa ampunut Mäkäräinen sanaili.

Lähetys naisten pikakilpailusta Kontiolahdelta alkaa TV2:lla kello 18.35. Miesten pikakisaa voi seurata jo klo 15.20 alkaen.