Suora

  • Tiedotustilaisuus: Uusi omistaja Jokereille
  • Elävä arkisto esittää
  • Korisliiga, miesten 4. loppuottelu Kouvot - Kauhajoki
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Northugin tempaus puhutti Suomen maajoukkueessakin – "Show-miehen temppu ja kukkoilua"

Petter Northugin törkeä temppu keskiviikon Drammenin sprintissä vaikutti Anssi Pentsisen maaliintuloon. Pentsistä tapaus ärsytti. Katso video Northugin maaliin tulosta kuvaa klikkaamalla. Kuvalähde: MTV Sport

hiihto
Urheilujuttuja: Northug teki törkeän tempun Drammenissa
Urheilujuttuja: Northug teki törkeän tempun Drammenissa

Petter Northug kehitti Drammenin perinteisen hiihtotavan sprintin alkuerän loppusuoralla melkoisen spurtin. Mutta se, mitä norjalainen teki heti maaliin tullessaan, herätti paheksuntaa: Northug kääntyi heti maalilinjan ylitettyään poikittain ja vaikeutti näin muun muassa Anssi Pentsisen maaliintuloa.

Pentsinen ei tehnyt maaliin tullessaan normaalia venytystä, osittain Northugin takia. Tämä ärsytti Pentsistä, mutta toisin kuin esimerkiksi ruotsalainen Aftonbladet ja norjalainen Dagbladet kirjoittivat, vakuutti Pentsinen, ettei hän pitänyt Northugia ”sairaana”. Aftonbladet oli lainannut juttuunsa norjalaista Dagbladetia ja oli laittanut Sergei Ustjugovin sanat Pentsisen suuhun.

– Minua ei ärsytä temppu temppuna, mutta se, että Northug tuli eteen, se ärsyttää, Pentsinen kertoi naureskellen Yle Urheilulle.

– Kyllä me pidimme sitä maajoukkueessa show -miehen temppuna ja kukkoiluna. Olisi odotettu mieheltä kovempaa tulosta koko päivänä, että olisi ollut ylivoimaisempi. Se viimeinen 250 metriä siinä alkuerässä oli älyttömän kova. Epäilimme, onko hänellä pitoja pohjassa ollenkaan.

Northug sijoittui kisassa neljänneksi. Pentsinen oli kisan 24:s.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat