Suora

  • Tiedotustilaisuus: Uusi omistaja Jokereille
  • Elävä arkisto esittää
  • Korisliiga, miesten 4. loppuottelu Kouvot - Kauhajoki
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sundby Johaugille CAS-käsittelystä: ”Siinä ajattelee tehneensä murhan”

Martin Johnsrud Sundby kertoo, mikä Therese Johaugia odottaa kansainvälisessä urheilun vetoomustuomioistuimessa.

urheilu
Martin Johnsrud Sundby
Martin Johnsrud SundbyTomi Hänninen

Norjalaishiihtäjä Martin Johnsrud Sundbylta tulee sympatiaa Therese Johaugille. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi aiemmin tällä viikolla, että aikoo valittaa Johaugin Norjan keskusurheilujärjestön tuomiovaliokunnan antamasta 13 kuukauden kilpailukiellosta. Kansainvälisessä hiihtoliitossa katsottiin, että rangaistus oli liian kevyt. 13 kuukauden pannalla Johaug ehtisi kisaamaan ensi keväänä Pyoengchangin talviolympialaisiin.

Johaugin kilpailukieltoa käsitellään seuraavan kerran urheilun kansainvälisessä vetoomustuomioistuimessa CAS:ssa. Sundby oli itsekin CAS:n käsittelyssä viime kesänä. Hän sai kahden kuukauden kilpailukiellon astamlääkkeen väärinkäytöstä.

– Siellä istutaan ja siinä ajattelee tehneensä murhan. Sellaisen tunteen saa huoneessa. Se odottaa Thereseä, Sundby kommentoi norjalaiselle TV2-kanavalle. (siirryt toiseen palveluun)

Norjan hiihtoliitto on asettunut tukemaan Johaugia CAS-käsittelyssä. Se maksaa Johaugille käsittelystä koituvat kulut. Ruotsalaisen Expressenin mukaan kuluja tulee reilut 73 000 euroa.

– Minulle oli tärkeää, että liiitto oli tukenani. Mediapaine on epäinhimillistä. Se on vaikeaa Thereselle. Hän tarvitsee hyvää tukea ja erittäin hyviä ihmisiä ympärilleen, Sundby sanoo.

Johaugin CAS-käsittelystä odotetaan tuloksia ensi syksynä.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat