Suora

  • Tiedotustilaisuus: Uusi omistaja Jokereille
  • Elävä arkisto esittää
  • Korisliiga, miesten 4. loppuottelu Kouvot - Kauhajoki
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ustjugov luovuttamassa maailmancupin voiton Sundbylle

Norjan Martin Johnsrud Sundby ja Venäjän Sergei Ustjugov taistelevat tiukimmin maastohiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta. Norjalaisen TV2:n mukaan Ustjugov luovuttaa voiton Sundbylle.

hiihto
Sergei Ustjugov ja Martin Johnsrud Sundby Lahden MM-kilpailuissa.
Sergei Ustjugov ja Martin Johnsrud Sundby Lahden MM-kilpailuissa.Lehtikuva

Martin Johnsrud Sundby johtaa hiihdon maailmancupia 1448 pisteellä, kun hänen kovin kilpailija Sergei Ustjugov on häntä 324 pistettä perässä. Ustjugovin valmentaja Markus Cramerin mukaan venäläinen aikoo kuitenkin luovuttaa kokonaiscupin voiton suosiolla Sundbylle.

Cramer vahvisti norjalaiselle TV2:lle, (siirryt toiseen palveluun) että Ustjugov hiihtää enää Holmenkollenin 50 kilometrin kilpailun eikä enää osallistu Quebecin osakilpailuihin.

– Venäjä lähettää kaksi miestä ja kolme naista maailmancupin päätöskilpailuihin Kanadaan, eikä Ustjugov ole heidän joukossaan, Cramer kertoi.

Jos ja kun Ustjugov jää pois Quebecistä, ottaa Sundby jo kolmannen kokonaiscupin voittonsa. Hän voitti cupin kausilla 2013-14 ja 2015-16. Sundby voitti cupin myös kaudella 2014-15, mutta menetti tämän dopingtuomionsa takia.

Suomen Matti Heikkinen on maailmancupin kokonaiskilpailussa kolmannella sijalla 837 pisteellään. Hän on Ustjugovia 287 pistettä perässä.

Holmenkollenin 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailun lisäksi miesten maailmancupissa kilpaillaan vielä vapaan hiihtotavan sprintissä, 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa ja 15 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisassa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat