1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Mäkäräisen ja Laukkasen hiihto kulki, penkalla sihti hukassa

Laura Dahlmeierin hermot kestivät parhaiten ampumahiihdon takaa-ajokilpailussa Kontiolahdella. Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen olivat ladulla kovia, mutta molemmat ampuivat lukuisia ohilaukauksia.

Mari Laukkanen Kuva: Lehtikuva

Kaisa Mäkäräinen oli takaa-ajokilpailun nopein hiihtäjä ja Mari Laukkanen kolmanneksi nopein, mutta se ei nostanut suomalaisia kärkikamppailuun. Laukkanen starttasi lauantain kisaan 19. sijalta, mutta Mäkäräinen joutui lähtemään vieläkin kauempaa, 49. sijalta.

Sekä Mäkäräinen että Laukkanen pystyivät nostamaan sijoitustaan mainiosti hiihto-osuuksilla, mutta ampumapenkalla oli jälleen ongelmia. Mäkäräisen nousu koki kovan kolauksen jo ensimmäisellä ampumapaikalla, kun hän ampui kaksi ohilaukausta. Koko kilpailussa hän ampui neljä ohilaukausta.

Laukkasen kisan torpedoi ensimmäinen pystypaikka, jolla hän ampui kolme ohilaukausta. Kaikkinensa Laukkanen joutui kiertämään viisi sakkorinkiä. Molemmat saivat kuitenkin maailmancupin pisteitä, sillä Laukkanen oli kilpailun 25:s ja Mäkäräinen 31:s.

Kisan voittoon nousi perjantain pikakilpailun kakkonen Laura Dahlmeier. Saksalaisen hermot kestivät parhaiten viimeisellä ampumapaikalla, sillä hän ampui puhtaasti. Samaan aikaan ampumassa ollut Ranskan Marie Dorin Habert joutui sen sijaan kiertämään yhden ja Tshekin Gabriela Koukalova kaksi sakkorinkiä.

Dahlmeier otti ylivoimaisella esityksellä jo kolmannen perättäisen takaa-ajovoittonsa ja uransa 17. osakilpailuvoiton. Tällä hän vankisti maailmancupin johtoaan ja nousi Koukalovan rinnalle osakilpailuvoittojen määrässä. Dorin Habert nappasi kakkossijan ja kolmanneksi nousi Italian Lisa Vittozzi, joka otti näin uransa ensimmäisen palkintosijan maailmancupissa.

**KONTIOLAHTI **

Takaa-ajokilpailu, naiset

1. Laura Dahlmeier    GER   29 54,4 (1)

2. Marie Dorin Habert FRA   +  16,5 (2)

3. Lisa Vittozzi      ITA   +  19,9 (1)

4. Darja Domratsheva  BLR   +  21,9 (3)

5. Paulina Fialkova   SVK   +  23,9 (0)

6. L.T. Hauser        AUT   +  27,8 (0)

7. Irina Varvinets    UKR   +  32,6 (0)

8. Celia Aymonier     FRA   +  38,1 (2)

9. Anais Chevalier    FRA   +  39,0 (0)

10. Gabriela Koukalova CZE   +  44,8 (2)


25. **Mari Laukkanen     FIN   +1.57,8 (5) **

31. Kaisa Mäkäräinen   FIN   +2.10,8 (4)