Hyppää sisältöön

Akilles hyytyi jääpallofinaalissa - Veiterä juhlii mestaruutta

Janne Hauska johdatti toisen jakson maaleillaan Lappeenrannan Veiterän Suomen mestariksi.

Kuva: Lehtikuva

Runkosarjan viitonen Lappeerannan Veiterä juhlii jääpallon Suomen mestaruutta 37 vuoden tauon jälkeen. Veiterä nousi voittoon isäntäjoukkue Akilleksesta SM-finaalissa maalein 5-3 (1-3)

Veiterän sankari Porvoon finaalissa oli 34-vuotias Janne Hauska, joka iski kaksi maalia toisella jaksolla (55. ja 79.). 

- Tänään nähtiin hieno tapahtuma, jossa oli paljon porukkaa. Jää oli varsinkin toisella jaksolla huippukunnossa. Halusimme nauttia jokaisesta hetkestä, ei ole kuitenkaan ihan joka päiväistä herkkua päästä tuollaisen yleisön eteen, Veiterän kapteeni Hauska iloitsi.

Toinen keskeinen Veiterä-pelaaja oli Petteri Lampisen rangaistuslyönnin kiinni ottanut ja ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu maalivahti Topi Peuhkuri.

- Kyllä siinä pilkussa mietti, että pitäisi ottaa tämä kiinni, muuten loppuu usko. Lampinen oli kerran aikaisemmin tällä kaudella laukonut minulle yhden rangaistuslyönnin ja minulla oli aavistus siitä, mihin se vetää. Lampisella on sen verran hyvä lyönti, että oli pakko lähteä aavistamaan. Onneksi osuin nyt oikeaan, Peuhkuri kertasi ottelun käännekohtaa.

Veiterän pelaajista maalinteossa onnistuivat Hauskan lisäksi Tuukka Loikkanen (16.), Emil Fedorov (49.) ja Aleksi Seppänen (88.). Akilleksen maaleista vastasivat Richard Andersson (19.) ja  Sami Laakkonen (31. ja 25.).

Mestaruus on Veiterälle historian viides. Aiemmat ovat vuosilta 1951, 1955, 1957 ja 1980. Runkosarjaa hallinnut Akilles voitti runkosarjassa joukkueiden molemmat keskinäiset kohtaamiset.

Ottelun alkua siirrettiin tunnilla, jotta auringon ja lämpimän sään pehmittämä jää saatiin pelikuntoon.

Porvoon jäälle oli kerääntynyt rutkasti väkeä seuraamaan loppuottelua.