1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Mäkäräinen ampui pariviestissä riskillä – "Kunpa uskaltaisin tuolla tavalla vetää henkilökohtaisissa kisoissakin"

Kaisa Mäkäräinen ja Olli Hiidensalo olivat Kontiolahden maailmancupin pariviestissä 13. sijalla. Itävalta vei ylivoimaisen voiton.

Kaisa Mäkäräinen ja Olli Hiidensalo Kuva: Lehtikuva

Kaisa Mäkäräinen joutui lähtemään pariviestin ensimmäiselle osuudelle viimeisten joukkueiden joukossa eikä päässyt nostamaan sijoitustaan ennen ensimmäistä ampumapaikkaa. Toisin kuin aikaisemmissa viikonlopun kisoissa Mäkäräinen onnistui tällä kertaa hyvin ampumapenkalla.

Sen sijaan Olli Hiidensalolla oli vaikeuksia juuri ampumapaikoilla, mutta vaikka joutuikin turvautumaan useaan otteeseen varapatruunoihin, eihän joutunut kiertämään sakkorinkiä. Hiidensalo sai kisaan maukkaan päätöksen, sillä hän kukisti loppusuoran kirikamppailussa Venäjän Aleksei Volkovin ja toi Suomen 13. maaliin.

Mäkäräinen tiesi, että kilpailumuodon takia hänen täytyi pystyä tällä kertaa ampua nopeasti, sillä ladulla hukattuja sekunteja oli vaikea saada kiinni.

– Tänään pystyin ottamaan enemmän riskiä. Yritin minun tasooni nähden ampua nopeasti ja juuri tuossa sanoinkin, että kunpa uskaltaisin tuolla tavalla vetää henkilökohtaisissa kisoissakin. Tulos oli hyvä, vaikka itsestä tuntui, että onkohan tämä ihan hallussa, Mäkäräinen totesi nauraen Yle Urheilulle.

Mäkäräinen käytti viestissä yhden varapatruunan, kun Hiidensalo joutui turvautumaan varapatruunoihin peräti yhdeksän kertaa. Koko kisaviikonloppu oli Hiidensalolle vaikea nimenomaan ampumapenkalla.

– Vähän tämän meidän joukkueen sisäiset sairastapaukset… Vaikka ne pitäisi sulkea ulkopuolelle, niin kyllä ne vähän vaikuttavat, Hiidensalo sanoi ja viitaten joukkueen ampumavalmentaja Asko Nuutisen sairauskohtaukseen.

Pariviestin voiton otti näytöstyyliin Itävalta kaksikolla Lisa Hauser – Simon Eder. Yhdysvallat ja Saksa taistelivat tiukasti toisesta sijasta ja sen vei Yhdysvallat, kun Lowell Bailey kukisti loppukirissä Roman Reesin.

KONTIOLAHTI

Pariviesti

1. Itävalta     31.35,1  0+5

Lisa Hauser, Simon Eder

2. USA          +  32,8  0+5

Susan Dunklee, Lowell Bailey

3. Saksa        +  33,3  0+6

Laura Dahlmeier, Roman Rees

13. Suomi        +1.36,4  0+10

Kaisa Mäkäräinen, Olli Hiidensalo