Venäjän dopingohjelman pääarkkitehdille elinikäinen panna, vaikuttanut myös Suomessa

Sergei Portugalov työskenteli Venäjän yleisurheiluliitolle konsultin ominaisuudessa.

yleisurheilu
Doping ruisku
AOP

Venäjän yleisurheiluliitto tiedotti maanantaina, että kansainvälinen urheilun vetoomustuomioistuin CAS on asettanut venäläislääkäri Sergei Portugalovin elinikäiseen toimintakieltoon. Portugalov työskenteli Venäjän yleisurheiluliitolle konsultin ominaisuudessa.

Maailman antidopingtoimisto WADA nimesi vuoden 2015 raportissaan Portugalovin Venäjän yleisurheilun dopingohjelman pääarkkitehdiksi. Wada suositteli, että Portugalov ei saisi enää ottaa osaa Venäjän urheilutoimintaan. Wadan mukaan Portugalov toimitti dopingia venäläisille yleisurheilijoille.

CAS ei ole vielä vahvistanut Portugalovin toimintakieltoa.

Portugalov vaikutti myös Suomessa 1990-luvun puolivälissä. Hän oli yksi niistä henkilöistä, jotka olivat luomassa immunologista projektia ja farmakologista ohjelmaa suomalaiseen maastohiihtoon. Se osoittautui myöhemmin käräjäoikeudessa dopingohjelmaksi.

Viime vuonna brittilehti The Timesin uutisoi, että Portugalov olisi masinoinut järjestelmällisen dopingohjelman myös Venäjän uintiin.

Lähteet: AFP

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat