Suora

  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Johaug palkkasi tunnetun asianajajan, joka on ennenkin auttanut dopingista kärynneitä urheilijoita

Englantilainen juristi Mike Morgan auttaa norjalaista tähtihiihtäjää Therese Johaugia, kun dopingtapaus etenee CAS:n käsittelyyn.

doping
Therese Johaug
Therese JohaugTomi Hänninen

Kiellettyjen aineiden käytöstä kiinni jäänyt norjalaishiihtäjä Therese Johaug on palkannut asianajajan, joka on auttanut ennenkin dopingista kärähtäneitä urheilijoita.

Johaugin tapausta puidaan urheilun välitystuomioistuimessa CAS:ssa, kun Kansainvälinen hiihtoliitto FIS valitti norjalaisen kilpailukiellosta. FIS:n mukaan Norjan ADT:n Johaugille antama 13 kuukauden kilpailukielto steroidien käytöstä on liian lyhyt.

CAS-käsittelyssä Johaugia auttaa englantilainen juristi Mike Morgan, jonka aikaisempia asiakkaita ovat muun muassa tennistähti Maria Sharapova ja maantiepyöräilijä Alberto Contador.

- Olemme etsineet CAS:iin liittyvää asiantuntemusta ja tehneet sopimuksen Mike Morganin kanssa. Hänellä on kokemusta samanlaisista tapauksista ja hän tuo mukanaan tarvittavaa tietoa, Johaugin asianajaja Christian B. Hjort sanoi norjalaismedia VG:lle (siirryt toiseen palveluun).

Tennistähti Sharapova jäi kiinni meldoniumista tammikuussa 2016. Sharapova asetettiin kahden vuoden kilpailukieltoon, mutta CAS lyhensi tuomion 15 kuukauteen. Sharapova palaa kentille huhtikuussa Stuttgartin WTA-turnauksessa.

Vuoden 2010 Ranskan ympäriajon voiton dopingkäryn takia menettänyt Contador selitti saaneensa kiellettyä ainetta pilaantuneesta lihasta, mutta CAS ei uskonut selitystä.

Myös Johaug on selittänyt käryään erikoisella tavalla. Norjalaistähti väittää saaneensa klostebol-nimistä anabolista steroidia huulirasvasta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat