1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

Ässät-kapteeni paljasti riemunsa ohikiitävän nopeasti: "Kyllä tuo maali kauden makein oli"

Ässien Matti Kuparinen alko keskiviikon voiton jälkeen nopeasti keskittyä torstaina pelattavaan Ilves-sarjan toiseen otteluun.

Ässien Matti Kuparinen. Kuva: AOP

Ilveksen runkosarjan loppurutistus oli suorastaan mykistävä. Runkosarjan kymmenen ottelun kuntopuntarissa Ilves oli koko sarjan toiseksi paras, edelle pääsi vain Jyp.

Ässien runkosarjan viimeisten pelien otteet jättivät toivomisen varaa. Porilaiset kävivät kovaa taistoa runkosarjan kuudennesta sijasta ja suorasta paikasta puolivälieriin. Paikka lipesi Ässien otteesta vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella. Ässien päävalmentaja Jyrki Ahon mukaan pettymys joukkueessa oli kova, vaikka Ässät pelasikin varsin hyvän runkosarjan. Tällä taustalla Ilves lähti ottelusarjaan monen mielestä suosikkina.

Keskiviikkona Ässät näytti, ettei se ole valmis luopumaan puolivälieräpaikasta taistelutta. Kapteeni Matti Kuparinen ratkaisi porilaisille 3–2-voiton ensimmäisessä jatkoerässä.

- Kyllä tuo maali kauden makein oli. Hienoa onnistua, mutta nyt pitää nollata tämä ja keskittyä heti jo seuraavaan peliin, Ässien kapteeni Matti Kuparinen sanoi.

Keskittyminen näkyi miehen kasvoilla. Hienosta onnistumisesta huolimatta edes pientä hymynkaretta ei Kuparisen kasvoilla näkynyt. Sisällä kupliva riemu paljastui lyhyessä hetkessä, kun Kuparinen kertasi maalinsa tärkeyttä.

- Matka on kesken ja seuraava peli tulee nopeasti. Nyt oli meiltä ihan ok peli, Kuparinen totesi ja jatkoi, että joukkue pääsi hyvin sen pettymyksen yli, että suora paikka puolivälierissä karkasi vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella.

- Ei näihin ole vaikea latautua. Näitä pelejä varten on harjoiteltu, joten paloa riittää varmasti ja nollaaminen runkosarjan jälkeen onnistui hyvin.

"Maalipaikkoihin lisää tarkkuutta"

Ilveksenkään ei ole syytä painaa leukaa rintaan ottelun jälkeen. Peli toki on melko raakaa, kun vain voitot lasketaan, ei tyylipisteitä. Ottelun näkyvin Ilves-ketju oli mallikkaan pelin pelannut Markku Flinckin johtama vitja, jossa laidoilla pelasivat Matias Sointu ja Ville Meskanen.

- Tiedettiin, että täällä tulee vauhdikas peli ja ensimmäisessä erässä mentiinkin päästä päähän. Olimme kuitenkin valmiita siihen, jutteli Markku Flinck.

- Kyllä näitä pelejä on kokeneemmankin kiva pelata. On meillä hyviä nuoriakin, jotka pelasivat tänäänkin mallikkaasti, mies vähätteli omaa rooliaan.

Molemmat Ilveksen maalit merkattiin kuitenkin Flinckin johtaman vitjan nimiin ja muutenkin kolmikko sai pelin painopisteen toistuvasti Ässien päätyyn. Myös Markku Flinck käänsi jo katseen alle vuorokauden kuluttua pelattavaan seuraavaan peliin.

- Huomenna on uusi peli ja pitää kääntää se meille. Samanlainen työnteko päälle ja maalipaikoissa vähän tarkkuutta lisää, niin peli kääntyy meille.

Molempien joukkueiden päävalmentajat, sekä Ässien Jyrki Aho että Ilveksen Karri Kivi, totesivat, että pienet asiat ratkaisevat. Taistelu oli tiukkaa ja ottelusarjan ratkaisee se kumpi joukkue palautuu pelistä henkisesti ja fyysisesti paremmin.

Porissa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen olisi voinut kuvitella kiinnostavan enemmänkin. Isomäki Areenan oli saapunut vain 3 645 katsojaa.