Makwan Amirkhanilta kovaa uhoa – seuraava UFC-ottelu saatava Suomeen

Vapaaottelija haluaa otella seuraavan kerran Suomessa, joka ei ole UFC:n tämänhetkisissä suunnitelmissa.

vapaaottelu
Makwan Amirkhani
Makwan Amirkhani. (Arkistokuva)Jani Mesikämmen

*LONTOO. *Vapaaottelija Makwan Amirkhani ottelee lauantaina uransa neljännen UFC-ottelun, minkä jälkeen edessä voi olla pitkä tauko. Suomalaisottelija kertoi torstaina Lontoossa, ettei aio otella tulevan ottelunsa jälkeen, ennen kuin UFC järjestää tapahtuman Suomessa.

UFC:n tämän vuoden Euroopan tapahtumat käydään Lontoon jälkeen Tukholmassa, Glasgow’ssa, Rotterdamissa ja Gdanskissa. Suomi ei ole kuvioissa tänä vuonna, eikä Yle Urheilun tietojen mukaan lähitulevaisuudessakaan.

UFC on tutkinut mahdollisuuksia tapahtuman järjestämiseen Suomessa, missä se on kartoittanut ottelupaikkoja, hotelleita, lentokenttiä, markkina-alueita ynnä muita. Ainoa kaikki kriteerit täyttävä vaihtoehto olisi Jokerien kotiareena Ilmalassa. Se taas ei kelpaa amerikkalaisorganisaatiolle venäläisomistajien pakotteiden takia, vaikka Jokerien pääomistaja Harry Harkimon mukaan tapahtuman järjestämiselle ei esteitä olekaan.

Amirkhani on keskustellut asiasta Harkimon kanssa ja on luottavainen tapahtuman suhteen. Ja jos tapahtumaa ei kuulu, hän on valmis odottamaan.

- Ei minulla ole mitään tarvetta (otella). Minulla on perhe ja taloudelliset asiat kunnossa. Haluan kokea ottelun Suomessa. Sen jälkeen olen omalta osaltani tyytyväinen kaikkeen, mitä olen saavuttanut, Amirkhani kertoi Lontoossa.

Kuinka kauan olet valmis odottamaan?

- Sanoin lopettavani vapaaottelun kolmikymppisenä. Olen valmis odottamaan kaksi vuotta.

Amirkhanilla on vyöllään kolme UFC-ottelua, joista yhtä monta voittoa. Suomalainen ottelee lauantaina Lontoossa isäntämaan Arnold Allenia vastaan. Amirkhani ottelee lauantaina ensimmäistä kertaa pääkortilla. Aiemmin vain Tom Niinimäki on suomalaisista otellut pääkortilla.

- Ihmiset eivät vielä ehkä ymmärrä, kuinka paljon se merkitsee. Jos tämän matsin jälkeen UFC ei ole tulossa Suomeen, sitä saavat kaikki ihmetellä.

19.3. klo 1:13 korjaus: Amirkhani ei ole ensimmäinen suomalainen UFC:n pääkortilla. Tom Niinimäki otteli Berliinissä 2014 pääkortilla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat