Kolme pelaajaa raskaana, päävalmentaja syytti itsekkyydestä – naisurheilijoiden oikeuksista nousi mekkala

Odensen käsipallojoukkueen päävalmentaja Jan Pytlick on joutunut kommenttiensa vuoksi myrskynsilmään kesken kiivaan pudotuspelitaiston.

käsipallo
Tanska naisten käsipallo
Tanska on käsipallon mahtimaita. (Arkistokuva)AOP

Tanskalaiskanava TV2 uutisoi keskiviikkona (siirryt toiseen palveluun), että naisten käsipallon pääsarjassa pelaavan Odensen päävalmentaja Jan Pytlick on kieltänyt pelaajiaan tulemasta raskaaksi.

Pytlick piti viime maanantaina joukkueelle kokouksen, jossa hän kertoi olevansa vihainen ja ärsyyntynyt siitä, että pelaajat ovat raskaana. Hänen mielestään naisurheilu tarvitsee lisää läpinäkyvyyttä (siirryt toiseen palveluun).

Odensen peleistä on tällä hetkellä sivussa raskauksiensa vuoksi Susan Thorsgaard, Susanne Madsen ja Stine Svangård.

- Olemme tehneet heidän kanssaan pitkät sopimukset ja parin kolmen kuukauden jälkeen he ovat raskaana. Se ei ole minusta oikein, Pytlick kertoi.

Tanskan pelaajayhdistys ilmoitti välittömästi tukensa pelaajille ja tutkivansa Pytlickin tapauksen.

- Elämme vuotta 2017. Kukaan ei voi päättää toisen puolesta raskaudesta. En minä, ei kuningatar, ei kukaan. Tämä ei ole hyväksyttävää, pelaajayhdistyksen johtaja Michael Sahl Hansen kertoi.

Pytlick korjasi myöhemmin kantaansa (siirryt toiseen palveluun) ja painotti, että häntä oli siteerattu mediassa vääristellen.

- Minulla ei ole mitään pelaajien raskauksia vastaan. Se on naisten oikeus. On vain ärsyttävää, että olemme tehneet heidän kanssaan vuosien sopimukset. Tämä vaikeuttaa tilannettamme.

Odense on tällä hetkellä Tanskan liigassa viidentenä ja taistelee paikasta pudotuspeleihin. Seuran puheenjohtaja Jörn Bonnesen on painottanut (siirryt toiseen palveluun), että Pytlickillä on seuran täysi tuki takanaan.

Lähteet: Dr.dk, Tv2.dk

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat