Koe uusi yle.fi

Suora

  • X Games Minneapolis: Rullalautailu, BMX park, Flat Track ja Hooligan

Mäkäräinen pohtii takaa-ajon väliin jättämistä

Kaisa Mäkäräisen lähtöpaikka lauantain takaa-ajoon on vasta 27s. ja matkaa kärkeen 1 minuuttia ja 45 sekuntia.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa MäkäräinenLehtikuva

Kaisa Mäkäräinen ampui peräti neljä ohilaukausta ampumahiihdon maailmancupin päätösviikonlopun aloittaneessa Holmenkollenin pikakilpailussa. Mäkäräinen on maailmancupin kokonaistilanteessa vielä kolmen parhaan joukossa, mutta ei ole varma, lähteekö ollenkaan mukaan lauantain takaa-ajokisaan.

- Ei ole vielä yhtään mitään suunnitelmia. Kai pitää vähän katsoa pistetilannetta, missä muut on. Kuinka pakko on oikein startata.

- Uskon, että kerta tänne on tultu, yritetään pitää kiinni siitä kolmannesta sijasta kokonaismaailmancupissa. Toivottavasti muut tytöt, jotka olivat minun takana, eivät nyt sitten pääseet liian lähelle, Mäkäräinen pyöritteli.

Voiton pikakisassa vei upeasti Mari Laukkanen. Mäkäräinen sijoittui pikakilpailussa vasta 27:nneksi ja eroa kärkeen kertyi noin 1 minuutti ja 45 sekuntia. Takaa-ajokisan lähtöpaikka on siis kaukana kärjestä, ison lähtöryhmän keskellä.

- En ole kokenut, että olisi ollut hyvää menoa MM-kisojen jälkeen. Vaikea loppukausi on ollut ja vaikea oli joulukuukin. Oikeastaan vain tammikuussa pari viikkoa oli sellaista hyvää lyöntiä. En tiedä verottaako se tauti vai onko harjoituksellista virhettä. En tiedä, mitä kello on käynyt, mutta tuntemus ei ole ollut hyvä, Mäkäräinen kommentoi kisan jälkeen.

Perjantaina hiihdettiin kauden viimeinen pikakisa ja Mäkäräinen oli pikakilpailun kokonaiscupissa lopulta kolmas. Olosuhteet Holmenkollenilla olivat ajoittain tuuliset.

- Olisi pitänyt lukea se tuuli. Ei sitä voi liikaa syyttää. Ilmeisesti se rupesi sarjan aikana nousemaan. Niin kuin nähtiin mm. Mari pystyi ampumaan nolla nollan. Aina se jollekin sattuu se hyvä päivä. Minulla oli tänään vaikeaa. Yleensä kelin vaikeus näkyy kokonaissakkomäärässä, Mäkäräinen analysoi.

Naisten takaa-ajokilpailu lauantaina 18.3. TV2 klo 13.35.

Suosittelemme

Tuoreimmat