1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ilves paineettomammin ratkaisuotteluun - mutta Isonmäen lauantai-ilta on paha paikka kelle tahansa

Ässät vai Ilves? Toinen kaksikosta jatkaa illan jälkeen SM-liigan puolivälieriin. Ratkaiseva kolmas pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelu pelataan Porin Isonmäen hallissa. Voittajan kausi jatkuu kahdeksan parhaan joukkoon, häviäjällä alkaa kesäloma.

Jatkuvatko Ilveksen Ville Meskasen maalijuhlat lauantaina Porissa? Kuva: AOP/ Miikka Jääskeläinen

Siinä on kello 17 alkavan ottelun pelin henki. Ottelusarja on nyt 1-1 –tilanteessa ja Yle Urheilun asiantuntijan Marko Tuulolan mukaan voimasuhteet ratkaisevaan kolmanteen otteluun ovat yhtä tasaiset.

- Ässät on päässyt kauemmaksi kuudennen sijan menetyksestään ja pystyy varmasti paremmin latautumaan peliin. Eikä Ilveksen 6-1 voitto Tampereella ollut ihan niin selkeä kuin mitä numerot näyttävät, Tuulola perustelee.

Ässien suurin ongelma torstain 1-6 tappioon päättyneessä pelissä oli maalivahtipelin epäonnistuminen. Andreas Bernard ei pystynyt jostain syystä pelaamaan Tampereella sillä tasolla, mitä häneltä odotettiin. Tuulola ei kuitenkaan usko maalivahdin vaihtumiseen.

- Pitäisi tietysti soittaa Jyrki Aholle (Ässien valmentaja), mutta en usko, että Ahokaan tietäisi vastausta. Mutta, jos ideana olisi ollut vaihtaa maalivahtia seuraavaan peliin, olisi Ahoselle tällöin annettu peliminuutteja jo edellisessä pelissä, Tuulola arvelee.

Joukkueiden välinen ensimmäinen osaottelu päättyi Ässien voittoon vasta jatkoerässä. Tampereella Ilves karkasi porilaisilta jo ensimmäisessä erässä. Tuulolan mukaan Ilves oli tehnyt paremmin kotiläksynsä ja sai Ässien pahimman vauhdin pois.

- Ilves pystyi pelaamaan Ässät pois niistä suorista hyökkäyksistä, millä Ässät pystyi viemään Porin peliä. Ilves oli siellä ottavana osapuolena. Tampereella Ilves oli enemmän pelin päällä, Tuulola näkee ratkaisevimman eron pelien välillä.

Lauantai on kuitenkin jälleen uusi pelipäivä ja pelissä uudet lainalaisuudet.

- Totta kai maalivahtipeli ratkaisee paljon. Mutta, myös tietyllä tavalla Ilvekselle tämä on paineettomampi tilanne. He olivat runkosarjassa heikommalla sijalla. Ässillä on tiettynä painolastina se historia, että olivat korkeammalla ja olisivat voineet päästä jopa suoraan puolivälieriin. Mutta toisaalta, Isomäki lauantai-iltana ei ole kenellekään helppo paikka.

Ässät-Ilves kolmas pudotuspeliottelu Yle Puheella alkaen 16.30. Studiossa Lauri Kottonen, ottelussa Teemu Kahila ja Yle Urheilun asiantuntija Marko Tuulola.