Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Loppuuko Makwan Amirkhanin UFC-ura lauantaina jäähyväisiin?

Tajunnanräjäyttävä voittokaan ei tuo UFC:tä Suomeen Makwan Amirkhanin vaatimissa aikamääreissä, kirjoittaa Yle Urheilun Teemu Tammilehto.

vapaaottelu
Arnold Allen Makwan Amirkhani
Makwan Amirkhani ei aio otella seuraavaksi kuin Suomessa, mikä ei toteudu hetkeen.Jani Mesikämmen

LONTOO. *Tähänkö upeasti alkanut UFC-ura päättyy? Se tuli ensimmäisenä mieleen, kun Makwan Amirkhani *sanoi ottelevansa seuraavan kerran vain Suomessa. Vapaaottelun suurorganisaation tulo Suomeen on nimittäin todella kaukana. Amirkhani on sanonut lopettavansa vapaaottelu-uransa parin vuoden päästä kolmekymppisenä, mikä on auttamatta liian lyhyt aika.

Yksi ottelija ei UFC:n valtavassa koneistossa suurten tapahtumien kohtaloa sanele. Ja sitä paitsi, Amirkhani ottelee lauantaina Lontoossa ensimmäistä kertaa pääkortilla. Hänellä on kolme kovaa voittoa, mutta hän on UFC:n mittakaavassa vielä pieni nimi. Vaikka Arnold Allen kaatuisi tajunnanräjäyttävällä tavalla, ei se hetkauta UFC:n johtoportaan päätöksiä tulevista tapahtumista pätkääkään.

Jokerien kotiareena ei kelpaa venäläisomistajien pakotteiden takia ja Helsinki Gardenin rakentamista ei ole edes aloitettu. UFC:n listoilla on kolme suomalaista, kaikki melko tuntemattomia ottelijoita. Suomalaiset vapaaottelutapahtumat keräävät hyvin maltillisia yleisömääriä ja uusien omistajien myötä UFC ei halua ottaa suuria riskejä tulojensa suhteen. Vieressä oleva Tukholma on osoittautunut hyväksi vaihtoehdoksi Pohjolan suhteen.

Lauantain ottelu Arnold Allenia vastaan saattaa jäädä Amirkhanin joutsenlauluksi UFC:ssä, mikä olisi suomalaiselle vapaaottelulle iso kolaus. Amirkhani on ensimmäinen ottelija, joka on päässyt alkuun polulla UFC-tähteyteen. Toisaalta Amirkhani on saavuttanut lyhyellä urallaan omien sanojensa mukaan tarpeeksi.

UFC:n vaatiminen Suomeen voi olla myös Amirkhanin tapa lopettaa, koska pyyntö ei ole realistinen. Korkein mahdollinen huippu saattaa jäädä saavuttamatta, mutta ainakaan ei tarvitse kokea mahdollisen alamäen tuskaa.

Tai sitten ottelun vaatiminen Suomeen on yksi Amirkhanin lukuisista mediatempauksista ja mieli muuttuu jossain kohtaa. Sehän ei toki ole kiellettyä, ja sitä moni suomalainen vapaaotteluihminen varmasti toivookin.

Teemu Packalénin ottelu on ohjelmassa lauantaina noin kello 21-22 Suomen aikaa. Makwan Amirkhani ottelee noin kello 23.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat