Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Laukkasen uskomattomalle vireelle jatkoa: jälleen voitto!

Naisten kauden viimeinen ampumahiihdon takaa-ajokilpailu päättyi suomalaisjuhlaan, kun Mari Laukkanen otti uransa toisen maailmancupvoiton.

ampumahiihto
Mari Laukkanen
AOP/Andre Anosov

Mari Laukkanen lähti Holmenkollenin takaa-ajokilpailuun kärkipaikalta ja piti sen loppuun asti. Laukkanen ampui kisassa hudin vain kerran, viimeisellä ammunpaikalla pystystä.

Laukkasen voitto tuli 26,5 sekunnin erolla Tshekin Gabriela Koukalovaan, joka hiihti toiseksi. Kolmas oli Ranskan Justine Braisaz.

Kaisa Mäkäräinen sijoittui kilpailussa seitsemänneksi. Mäkäräinen joutui kahdelle sakkokierrokselle hutien takia.

Laukkanen aloitti jo ensimmäisen ammuntapaikan makuulta hienosti. Laukkanen ampui kaikki alas ja sai revittyä eroa muihin yli puoli minuuttia. Myös Mäkäräinen hoiti ammunpaikan puhtaasti ja paranteli sijoitustaan 13:nneksi.

Laukkasen upea vire jatkui toisessa ammunnassa. Suomalainen ampui jälleen ilman huteja. Toiseksi noussut Koukalova oli jäänyt 4,6 kilometrin kohdalla Laukkasesta 34,5 sekuntia.

Tässä vaiheessa Mäkäräinen teki tiukkaa nousua kympin sakkiin. Viime kisat alavireisesti suorittanut Mäkäräinen ampui Laukkasen tavoin myös toiselta makuupaikalta puhtaasti.

Ei käsi tärissyt Laukkasella ensimmäisellä pystypaikallakaan. Koko kolmen kärki, Laukkanen, Koukalova ja Braisaz, ampui puhtaasti ja pääsi jatkamaan samassa järjestyksessä kilpailua.

Kymmenenneksi noussut Mäkäräinen sen sijaan sortui ensimmäisen kerran hutiin ja joutui sakkokierrokselle.

Nopeana hiihtäjänä tunnettu Laukkanen teki kärjessä eroa jatkuvasti muihin. Ennen seitsemää kilometriä hän oli jo lähes 42 sekunnin karkumatkalla.

Viimeisellä pystypaikalla Laukkanen ampui kisan ainoan hutinsa. Sillä ei kuitenkaan ollut enää voittotaistelun kannalta merkitystä. Laukkanen hiihti upeasti uransa toiseen maailmancupvoittoon.

Laukkanen omisti voiton lauantain vastaisena yönä kuolleelle, pitkäaikaiselle ampumahiihtovalmentajalle Asko Nuutiselle.

Katso Laukkasen koskettava ele täältä.

Seitsemänneksi tullut Mäkäräinen teki kilpailussa mallikkaan nousun, sillä hän lähti takaa-ajoon vasta sijalta 27., minuutin ja 45 sekuntia kärjen takaa. Mäkäräinen ampui hutinsa pystystä, kolmannella ja neljännellä ammuntapaikalla.

Naisten takaa-ajokilpailu, Holmenkollen

1) Mari Laukkanen FIN 29.33,3 (1)
2) Gabriela Koukalova CZE +26,5 (0)
3) Justine Braisaz FRA +1.01,4 (4)
4) Teja Gregorin SLO +1.08,2 (1)
5) Lisa Theresa Hauser AUT +1.12,5 (0)
6) Marte Olsbu NOR +1.15,9 (3)
7) Kaisa Mäkäräinen FIN +1.51,2 (2)
8) Dorothea Wierer ITA +1.51,2 (2)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat