1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kommentti: Säälipleijari-nimitys romukoppaan

Jääkiekon SM-liigan tämän kauden 1. pudotuspelikierroksen ottelut olivat poikkeuksellisen hyvää lätkäviihdettä, muistuttaa Yle Urheilun Timo Uusitalo.

Kuva: Tomi Hänninen

Viidestä ensimmäisen kierroksen kamppailusta peräti neljä meni jatkoerään ja kiekkojännäreille tarjottiin hyvää, pelirohkeaa viihdettä, kihelmöivää jännitystä, dramaattisia hetkiä ja uusia pudotuspelisankareita. Hyvällä omalla tunnolla voi nyt sanoa, että SM-liigan pudotuspelit ovat parasta paikan päällä katsottuna.

Teemu Eronen, Aleksi Mustonen, Jasse Ikonen ja Matti Kuparinen onnistuivat jatkoerissä ja lisäksi Marcus Fagerudd teki voittomaalin Hakametsässä. Ei ennakolta ihan niitä maalintekijänimiä, joiden olisi luullut ratkovat kauden tärkeimpiä matseja, tärkeimmillä hetkillä.

Ilveksen ja HIFK:n pelaajat sekä kannattajat ottavat totta kai ilon irti kauden jatkumisesta sekä Tapparan ja TPS:n haastamisesta, mutta yhtä lailla jakaisin krediittiä hävinneiden Ässien ja Kärppien yhteisöille. Porissa tunnelma oli lauantaina katossa ja tällä kertaa jäi näkemättä, kuinka Isomäen hallin katto hytkyy sen muutaman sentin ylös.  

Oululaiset johtivat molempia IFK-otteluita ja olisivat voineet hyvinkin kääntää jatkoerissä pelin tai kaksi hyväkseen. Ässät oli mielestäni pelillisesti jopa lähempänä puolivälieräpaikkaa lauantaina, mutta huikea Ilveksen komeettamolari Antti Lehtonen ehti 36 laukauksen tielle eikä antautunut kertaakaan Porin kiekkopyhätössä.   

Säälipleijari-sana kuvaa useinmiten sijoille 7-10 sijoittuneiden liigajoukkueiden pelaamista ja yleisön tunnelatausta 1. pudotuspelikierroksella. Tällä kertaa näin ei kuitenkaan käynyt. Kaikki joukkueet jättivät rehdisti jäälle sen, mitä rahkeissa oli ja lopputulosta pitää kunnioittaa. Itse arvostan kaikkien neljän joukkueen esityksiä, enkä suostu enää käyttämään edes puhekielessä tämän kauden osalta tuota s:llä alkavaa sanaa. 

Upeitä lätkätarinoita ja astetta kovempia koitoksia on lupa odottaa jatkossa - varsinkin kun puolivälierissä kohtaavat tiistaista alkaen Tappara-Ilves ja TPS-HIFK sekä keskiviikosta alkaen KalPa-Pelicans ja JYP-HPK. Ei ihan pöllömpiä kiekkokattauksia kevään kynnyksellä ja tällä kertaa ripoteltuna välillä jopa viikon jokaiselle päivälle.