1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

Tampereen paikallistaisto puolivälierien herkkuna: "Ilveksellä on yksi juttu, jota Tapparalta ei löydy"

Yle Urheilun Riku Salminen ja asiantuntija Kimmo Kuhta analysoivat SM-liigan puolivälieräparit lauantain Urheiluruudussa.

Ilveksen Ville Meskanen
Katso video klikkaamalla kuvaa.

Jääkiekon SM-liigan pudotuspelit pääsevät toden teolla vauhtiin ensi viikolla, kun puolivälierät alkavat. Ottelupareista herkullinen on Tampereen paikallinen, jossa runkosarjan voittanut Tappara ja kymmenenneksi jäänyt Ilves ottavat yhteen.

Tappara–Ilves ja TPS–HIFK -sarjojen ensimmäiset ottelut pelataan tiistaina 21. maaliskuuta. KalPa–Pelicans ja JYP–HPK -sarjojen avausottelut ovat ohjelmassa keskiviikkona 22. maaliskuuta.

Yle Urheilun asiantuntija Kimmo Kuhta analysoi SM-liigan puolivälieräparit lauantain Urheiluruudussa.

Tappara–Ilves

- Tappara lähtee tähän sarjaan suurena ennakkosuosikkina. Joukkue on tasainen suorittaja, jota on aika vaikea horjuttaa oikein millään osa-alueella. Kova paikka Ilvekselle, mutta Ilveksellä on yksi juttu, jota Tapparalta ei löydy. He voivat lähteä paineettomana tuohon sarjaan. Ilves oli runkosarjan lopussa liigan kovakuntoisin joukkue, Kuhta muistutti.

TPS–HIFK

- Tepsin riveissä on ihan liigan parasta hyökkäyskalustoa riveissä. Kokeneiden jätkien takaa löytyy nuorta verta, kuten Jasper Lindsten ja Patrik Virta. Se antaa syvyyttä tuolle joukkueelle. TPS päästi runkosarjassa vähiten päästettyjä maaleja, mutta heillä on vähän kokematon maalivahtikaksikko (Oskari Setänen, Aleksandr Georgijev) pudotuspeleihin, jos jotain heikkouksia etsii, Kuhta arvioi.

- Kyllä HIFK:lla saumat on, heiltä löytyy paljon hyviä yksilöitä, joiden täytyy onnistua. Runkosarjan lopussa HIFK:lla tuli viime hetken muutos ja reagointi. Myös vaatimustasoa nostettiin ja ketjukoostumukset ovat alkaneet löytyä.

Kimmo Kuhta ei usko Pekka Virran valmentamaan KalPaan. Kuva: Tomi Hänninen

KalPa–Pelicans

- Minun papereissani KalPa ei ole ennakkosuosikki. Heidän pelityylinsä on sellainen, mikä tuottaa aika paljon jäähyjä vastustajalle. KalPa on päässyt pelaamaan runkosarjassa eniten ylivoimaa. Se ylivoima on ollut hyvää. Jos tuomarilinja muuttuu hieman sallivampaan suuntaan pudotuspeleissä, se ei hyödytä KalPaa yhtään.

- Pelicans on tunnejengi. Tunne ohjaa paljon peliä, eikä ilman sitä tule myöskään tulosta. Välillä tunne vie Pelicansia liikaa. Hyökkäyspäässä Pelicans on todella vaarallinen joukkue.

JYP–HPK

- Antti Suomela on JYPin puhutuin pelaaja, mutta hänen lisäkseen pitää muistaa kokeneet jätkät, kuten (Juha-Pekka) Hytönen, (Ossi) Louhivaara, (Jani) Tuppurainen ja (Tuomas) Pihlman. He ovat voittaneet ja tietävät, mitä voittaminen pudotuspeleissä vaatii. He pystyvät nostamaan noita nuoria jätkiä vielä seuraavalle tasolle. HPK on pelannut koko kauden todella pirteästi. He pelaavat rohkeaa kiekollistä peliä ja ovat löytäneet sen HPK:n identiteetin takaisin.