1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Kokonaiskisan kolmanneksi sijoittunut Mäkäräinen: "Jos joku väittää, että oli huono kausi, uskallan väittää hänen olevan väärässä"

Kaisa Mäkäräisen mukaan yhteislähtökilpailun kolmas sija oli hyvä päätös ampumahiihdon maailmancupkaudelle. Mäkäräinen sijoittui kolmanneksi myös kokonaispisteissä.

Kuva: AOP

Yhteensä yhdeksän kertaa sijoittui Kaisa Mäkäräinen kolmen parhaan joukkoon ampumahiihdon maailmancupissa kaudella 2016–2017. Pisteet riittivät kokonaiskisan kolmanteen sijaan.

Sijoitus on sama kuin maailmancupin päätöskisassa Holmenkollenilla sunnuntaina. Mäkäräinen nousi kiinni viimeiseen palkintokorosijaan neljännen ammuntapaikan jälkeen.

– Tänään oli ihan hyvät olosuhteet. Koko ajan on ollut aikaisemmin aamulla nämä kisat, niin kyllä se näkyy baanassakin. Ihan hyvä latu oli, Mäkäräinen kuvali yhteislähtökilpailun jälkeen.

Mäkäräisen mukaan tähän oli hyvä lopettaa maailmancup.

– Se oli ihan hyvä päätös tälle kaudelle. Ei jäänyt mitään hampaankoloon tästä päivästä.

Naisten ampumahiihdon kokonaiskisan voitti Saksan Laura Dahlmeier. Saksalaisen ja Mäkäräisen väliin kiilasi vielä Tshekin Gabriela Koukalova. Mäkäräinen jäi kärkipaikasta 240 pistettä.

Suomalainen voitti kauden aikana kahdesti. Voitot tulivat Saksan Ruhpoldingissa tammikuussa.

– No jos joku väittää, että oli huono kausi, niin uskallan väittää, että hän on väärässä. Paljon jää silti parannettavaa. Tämä laji on vaan sellainen, että osa-alueita on niin paljon, Mäkäräinen kertasi kauttaan.

– Vaikka toisaalta odotan kovasti lomaa, niin odotan, että pääsen tekemään uudestaan töitä ja keskittymään niihin osa-alueisiin, joissa on eniten parantamisen varaa. Mutta myöskään vahvuuksia ei sovi unohdaa, niitä pitää vain koittaa jalostaa.

Mäkäräisen mukaan tammikuussa hänellä oli "paras kulku". Joulukuuta haittasivat kaatumiset. Mäkäräinen kertoi, että ne vaikuttivat yllättävät paljon kroppaan ja siten kokonaissuoritukseen.

– Nyt sitten loppukausi oli muuten vain hankala.

Kohti Korean talviolympialaisia

Mäkäräinen totesi, että mennyt kausi ei vaikuta hänen harjoitusmotivaatioonsa – sitä on joka tapauksessa.

– Uskon, että meidän lajissa kaikilla on varmasti sitä motivaatiota ja niitä omia osa-alueita, joissa haluaa parantaa. En tiedä sitten, millainen kausi sitten olisi pitänyt olla.

Laura Dahlmeier on Mäkäräisen mukaan mahdollisesti ainoa, joka voi sanoa kuluneen kauden olleen nappisuoritus.

– Tämä laji on oikeasti tosi vaikea ja vaikeaa saada jatkuvasti sellaisia tuloksia. On ehkä kaksi urheilijaa, miehissä yksi ja naisissa yksi, jotka ovat siihen järjestään pystyneet. Kuten nähtiin viimeisetkin kisat, kyllä Laurakin [Dahlmeier] osasi ampua ohi, mikä ihmetytti minua ja monia muita.

Seuraavana talvena vuorossa ovat Pyeongchangin talviolympialaiset Koreassa. Sieltä Mäkäräisen on mahdollisuus napata kauan kaivattu olympiamitali. Harjoitteluun olympiakisat eivät kuitenkaan vaikuta.

– Ei ainakaan tällä hetkellä. Eivät ne ole muita kisoja kummemmat.