Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Maajoukkueen päävalmentaja arvioi ampumahiihtokauden: ”Tyydyttävä plus”

Päävalmentaja Antti Leppävuoren mukaan suomalaisella ampumahiihdolla on nyt kaksi tähteä: Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen.

ampumahiihto
Antti Leppävuori
Antti LeppävuoriJarno Kuusinen / AOP

Ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Antti Leppävuori antaa tästä kaudesta arvosanaksi suomalaisille tyydyttävä plussaan. Leppävuori on erityisen tyytyväinen siihen, että kehitystä on tullut siellä missä pitkin.

– Lähinnä ampumavarmuus ja hiihtovoiman kasvattaminen ovat olleet teemana ja varmaan ensi vuonnakin. Suoritusvarmuus on se, mitä ennen kaikkea lähdetään tavoittelemaan, Leppävuri sanoo.

Naisten ampumahiihdossa kauden viimeinen kisaviikonloppu toi Suomelle uuden tähden, kun Mari Laukkanen voitti uransa kaksi ensimmäistä maailmancup-kisaa. Kaisa Mäkäräinen oli puolestaan kokonaiskilpailun kolmas. Mäkäräinen nappasi Laukkasen tavoin tällä kaudella kaksi voittoa. Lisäksi Mäkäräinen otti seitsemän palkintokorokesijaa. Sunnuntain kolmossija oli Mäkäräisen uran 70:s palkintokorokekilpailu maailmancupissa.

– Kaisa on edelleen maailman huipputasolla ja Mari Laukkanen nousi sinne nyt. Se on erittäin positiivinen asia, Leppävuori arvioi.

Päävalmentajan mukaan muut suomalaishiihtäjät kasvattivat hiihtovoimaansa, mutta ampumavarmuudessa on vielä tekemistä.

– Kunhan se tulee kohdalleen, niin ne sijoitukset paranevat, Leppävuori vakuuttaa.

Tarkemmin päävalmentaja ei lähtenyt vielä analysoimaan kauden kokonaiskuvaa.

– MM-kisat luonnollisesti on tässä ehkä päällimmäisenä. Tämä viimeinen viikonvaihde oli kerta kaikkiaan huippuhyvä, Leppävuori pohti kauden kohokohtia.

Ensi vuonna on sitten ampumahiihdossakin vuorossa olympiavuosi, kun ensi keväänä olympiamitaleista kisataan Etelä-Korean Pyeongchangissa. Leppävuoren mukaan ensi vuoden tavoitteet asetetaan hiihtäjäkohtaisesti myöhemmin. Harjoituskausi mennee samalla tavalla kuin päättyneellä kaudella.

– Perusonnistuminen oli mielestäni hyvä. Syksyllä menimme pikkuisen liian ahtaalle. Kokonaisuus oli kuitenkin hyvin onnistunut. Ennen kaikkea ampumaharjoitteluun on suunniteltu isompaa remonttia ensi vuodeksi, Leppävuori kertoo.

Ampumahiihtäjien kausi jatkuu vielä huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna SM-kisoissa Rovaniemellä. Tulevaan kauteen valmistautuminen käynnistyy virallisesti toukokuun alussa Olympiakomitean kickoff-leirillä Kisakalliossa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat