Kärpät naisten Suomen mestariksi kotiyleisön edessä: "Löysimme vielä yhden vaihteen ja tuossa on tulos"

Kärpät pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta viiden vuoden tauon jälkeen. Finaalikamppailu Espoo Unitedia vastaan venyi viidenteen ja ratkaisevaan otteluun.

Kuva: Lehtikuva/Timo Heikkala

Kärpät on uusi naisten jääkiekon Suomen mestari. Oululaisjoukkue päihitti Espoo Unitedin viidennessä ratkaisuottelussa luvuin 5–3.

Espoo United taisteli mestaruudesta loppuun asti ja venytti ratkaisua, kun se tasoitti lauantaina otteluvoitot 2–2-tilanteeseen. Sunnuntaina espoolaiset kuitenkin taipuivat Oulussa.

Kärppien päävalmentaja Mira Kuisma kuvaili tunnelmia helpottuneiksi ottelun jälkeen. Kuismaan mukaan finaalissa olivat vastakkain kaksi tasavahvaa joukkuetta.

– Tosi tasaista, kaksi tosi hyvää joukkuetta. Kuten nähtiin, ei tämäkään peli mikään helppo ollut, mentiin päästä päähän. Onneksi saimme tuohon kolmanteen erään vielä yhden vaihteen löydettyä ja tuossa on tulos.

Kuisma totesi, että Kärppien materiaalin leveys saattoi lopulta olla ratkaiseva tekijä mestaruuden kannalta.

– Meillä peluutimme tosi leveällä materiaalilla ja se näkyi siinä, että jaksoimme painaa viisi peliä loppuun asti.

Kärpät juhli mestaruutta Oulussa kotiyleisön edessä. Kuva: Lehtikuva/Timo Heikkala

Kyseessä on Kuisman ensimmäinen Suomen mestaruus päävalmentajana. 29-vuotias Kuisma päätti oman pelaajauransa vuonna 2011. Maalivahti oli mukana myös Suomen maajoukkueessa.

– Onhan se hienoa katsoa. Tuossa on monen vuoden työn tulos ja ihan ansaitusti onkin, Kuisma hehkutti.

Kärpät nousi mestaruuteen takaa-ajoasemasta. Vaikka oululaiset tekivät ratkaisuottelun avausmaalin, kiri Espoo United kiinni ja meni maalilla ohi toisen erän loppuun mennessä.

Kuten päävalmentaja Kuismakin totesi, kolmannessa erässä Kärpät sisuuntui. Mira Jalosuo toi joukkueen ensin tasoihin ja hetkeä myöhemmin 3–2 johtoon.

Jalosuo viimeisteli ottelussa hattutempun, sillä hän oli puikoissa myös Kärppien 5–2-maalissa. Espoo United kavensi vielä vain muutamia sekunteja tämän jälkeen, mutta joukkueen loppukiri jäi siihen.

Kärpät on viimeksi juhlinut Suomen mestaruutta vuonna 2012.