Susijengin takamies joukkueensa sankari Kreikan liigassa

Roope Ahonen nousi joukkueensa sankariksi lauantaina, kun Kolossos voitti Ahosen viime sekunnin korilla Aris Thessalonikin 85-84. Voitto oli rodoslaiselle äärimmäisen tärkeä pudotuspelitaistelua ajatellen.

Roope Ahonen Kuva: Tomi Hänninen

Aris oli sarjataulukossa voiton edellä Kolossosta, joten voitolla Kolossos nousi tasapisteisiin ja taistelee nyt runkosarjan neljännestä sijasta. Aris, PAOK ja Kolossos ovat kaikki tasapisteissä sijoilla 4-6.

- Tämä oli se peli mikä piti voittaa. Tämä pitää meidät kiinni taistelussa neljännestä sijasta. Ja olihan se aikamoinen voitto. Jengi sekosi ihan täysin sekä katsomossa että kentällä, Ahonen palaa lauantai-illan tunnelmiin.

Kolossos piti ottelun naruja käsissään aina viimeiselle neljännekselle saakka, kunnes Aris nousi viime hetkillä jopa johtoon. Ratkaisijaksi nousi kuitenkin Ahonen, joka sai sisäänheitosta pallon, ajoi kahden puolustajan ahdisteluista huolimatta korille ja nosti pallon vasemmalla kädellään sisään, kun pelikellossa oli jäljellä neljä sekuntia.

- Johdimme 20 pisteellä ja dominoimme peliä. Aris tuli kuitenkin rinnalle ja siirtyi pinnan johtoon kuusi sekuntia ennen loppua. Istuin silloin penkillä ja mietin, ettei tämä voi olla mahdollista. Otimme aikalisän, piirsimme pelin ja omalle kohdalle osui sitten tuollainen kantamoinen. Olin yksi viimeisen pelin optiosta ja pääsin siinä vapaaksi. Jotain piti tehdä ja se tuli selkäytimestä, Ahonen kertaa ottelun ratkaisuhetkeä.

Ahonen tuuletti koria miehekkäästi samaan aikaan kuin kotiyleisö repesi liitoksistaan. Ahonen myönsi, että ottelun tuomat panokset purkautuivat.

- Minulla oli koko ajan hirveä halu päästä kehiin loppuhetkillä. Tämä oli meille sellainen do or die -peli taistelussa neljännestä ja viidennestä sijasta. Siinä tuli tunteet pintaan ja kroppa kävi kierroksilla vielä pitkään ottelun jälkeen. Voitto maistui todella hyvältä ja tuollainen lopetus on itsellekin jotain erityistä, Ahonen hehkuttaa.

Kreikan runkosarjaa on jäljellä vielä neljä kierrosta.

Salttu Forsström