Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun EM: Parien lyhytohjelma

FBI:kin osallistui etsintöihin – Super Bowl -mestarin varastetut pelipaidat löydettiin Meksikosta

Pelinrakentaja Tom Bradylta on varastettu kaksi pelipaitaa, joita hän on pitänyt päällään Super Bowl -otteluissa.

amerikkalainen jalkapallo
Tom Brady
Tom BradyEPA

Amerikkalaisen jalkapallon NFL:n supertähti Tom Brady johdatti joukkueensa viime kuussa sensaatiomaisesti Super Bowlin voittoon jatkoajan jälkeen. New England Patriotsin pelinrakentajan pelipaita katosi kuitenkin vain tunteja tämän jälkeen. Myös kaksi vuotta aiemmin Bradyn pelipaita oli viety voitokkaan Super Bowlin jälkeen, kun Patriots oli kukistanut Seattle Seahawksin.

Bradyn pelipaitoja on metsästetty ESPN:n mukaan peräti Yhdysvaltojen liittovaltion keskusrikospoliisin (FBI) johdolla, (siirryt toiseen palveluun) ja nyt Houstonin poliisi on kertonut paitojen löytyneen Meksikosta. NFL:n tiedotteen mukaan paidat olivat kansainväliseen mediaan liittyvän henkilön hallussa, mutta ei kertonut asiasta enempää.

Meksikolainen mediayhtiö ilmoitti pian NFL:n tiedotteen jälkeen, että La Prensa -nimisen lehden entinen johtaja olisi sekaantunut asiaan. Yhtiö ei kuitenkaan nimennyt entistä johtajaansa vielä. Bradyn pelipaitojen lisäksi poliisi löysi etsinnöissä Super Bowlissa pelanneen Denver Broncosin pelaajan kypärän.

Brady kertoi toimittajille huomanneensa heti pelipaitansa kadonneen pukuhuoneessa olleesta laukusta.

– Se oli valitettavaa, koska se on kiva muistoesine. Jos se ilmestyy eBayhin, niin kertokaa minulle, niin etsin sen käsiini, Brady kertoi toimittajille tämän vuoden finaaliottelun jälkeisenä aamuna.

– Ne olivat aika erityisiä paitoja. Mutta mitä voin tehdä?

Patriotsin omistaja Robert Kraft vertasi Fox Business Networkin haastattelussa Bradyn pelipaitojen viemistä Chagallin tai Picasson maalauksen varastamiseen.

Bradyn voitokkaan pelipaidan arvoksi on arvioitu peräti puoli miljoonaa dollaria (noin 465 000 euroa). Pelinrakentajan pelipaitoja, joita tämä on käyttänyt tavallisissa runkosarjan otteluissa, on myyty noin 50 000 dollarin (noin 46 500 euron) hintaan.

Lisäys klo 21.57: Lisätty tieto La Prensan entisestä johtajasta sekä Broncosin pelaajan kypärästä.

Lähteet: ESPN, Reuters

Suosittelemme

Tuoreimmat