NHL:n pelaajat ja valmentajat toivovat pelaajien pääsyä olympialaisiin - "Ei ole olemassa parempaa turnausta"

NHL:n päättäjät eivät ole vielä sanoneet lopullista sanaa, osallistuako Pyeongchangin talviolympialaisiin vai ei.

urheilu
Kanadan jääkiekkojoukkueen joukkuekuva vuoden 2014 Sotshin olympialaisista.
AOP

NHL:n ja Kansainvälisen olympiakomitean neuvottelut NHL-pelaajien osallistumisesta Pyeongchangin olympialaisiin 2018 eivät ole tuottaneet tulosta. Tahot eivät ole asettaneet tällä haavaa takarajaa neuvotteluille.

NHL:n pelaajilla ja valmentajilla on yhtäläinen näkemys olympialaisten merkityksestä jääkiekkoväelle. Slovakian puolustajasuuruus on osallistunut aiemmin vuosien 2006, 2010 ja 2014 talviolympialaisiin, ja tietää mistä puhuu.

- Jokainen jääkiekon pelaaja haluaa osallistua olympialaisiin. Se on isoin mahdollinen näyttämö jokaisen lajin edustajalle. On ihan spesiaalijuttu, kun maailman parhaimmat urheilijat mittelevät keskenään paremmuudesta. Mielestäni olemme tilanteessa, jossa osapuolten tulee istua yhteisen pöydän äärelle ja löytää ratkaisu asiaan, Boston Bruinsin kapteeni Zdeno Chara ärähtää päättäjien suuntaan.

Toronto Maple Leafsin nykyinen päävalmentaja ja Kanadan kahdesti olympiakultaan vuosina 2010 ja 2014 johdattanut Mike Babcock säestää Charan lausuntoja.

- Nimen saaminen Stanley Cup -pokaaliin on totta kai jokaisen jääkiekkoilijan unelma, mutta minusta puhumme myös nyt tosi tärkeästä asiasta. Ei ole olemassa parempaan turnausta tai tapahtumaa, jossa pääsee edustamaan maataan - parhaista parhaimpien rinnalla - kuin olympialaiset. Toisaalta täytyy muistuttaa, etten omista yhtään NHL-joukkuetta, Babcock lisää.

"Olisi iso vääryys, jos emme pääsisi olympialaisiin"

Patrik Laineen kanssa vuoden tulokaspystistä kilvoitteleva Auston Matthews on samoilla linjoilla kokeneempien kiekkotekijöiden kanssa.

- Muistan nuorempana katsoneeni tosi tarkkaan olympialaisia. Pelaaminen sillä tasolla olisi iso kunnia-asia. Olen edustanut Yhdysvaltoja aikuisten ja nuorten MM-kisoissa, maajoukkuepaidan pukeminen päälleni on tärkeä asia, Matthews korostaa.

Tämän kauden Hart Trophy -ehdokkuudesta taisteleva Bruins-tähti Brad Marchand, 28, ei ole aiemmin päässyt olympialaisiin, vaikka esiintyi viime syksynä World Cupissa Sidney Crosbyn johtamassa superketjussa.

- Jokainen meistä (jääkiekkoilijoista) on pettynyt, jos meiltä viedään mahdollisuus pelata olympialaisissa. Se olisi iso vääryys meitä kohtaan, muistuttaa Marchand.

Isoimpana kiistakapulana asiassa on hiertänyt vähemmän yllättäen raha - ja erityisesti NHL-pelaajien matka- ja vakuutuskulut. Kalervo Kummolan aikaisempien lausuntojen mukaan kyseessä on noin 15 miljoonan euron kustannus.

NHL ja sen pelaajayhdistys NHLPA elvyttivät viime syksynä World Cupista oman huippujääkiekkotuotteen haastamaan osaltaan olympialaisten asemaa.

Lähde: TSN.ca

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat