Suora

  • Dota 2: The International

Levin maailmancup tappiovuosien jälkeen plussalle – hiihdon sprinttikisa mukaan tulevaisuudessa?

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jouni Palosaari väläyttää mahdollisuutta saada kansallinen tai kansainvälinen sprinttikisa mukaan Levin tapahtuman ohjelmaan.

alppihiihto
Levin maailmancuprinne, arkistoluvaa
Kristian Karlsson/Yle

Levin maailmancupin talous oli useita vuosia tappiollinen ja tilinpäätös oli pakkasella välillä jopa satoja tuhansia euroja. Viime marraskuun maailmancup oli voitollinen pitkästä aikaa.

- Nyt ollaan hieman plussalla, joten tyytyväinen voi olla. Töitä on tehty paljon, ainakaan viiteen vuoteen emme ole päässeet tilinpäätöksessä plussan puolelle, toteaa maailmancupin järjestelytoimikunnan ja Levi Events Oy:n puheenjohtaja Jouni Palosaari.

Levillä laskettiin maailmancupin osakilpailu ensimmäistä kertaa helmikuussa 2004. Vähitellen kustannukset nousivat, eikä tilannetta helpottanut, kun maailmancupin osakilpailu jouduttiin perumaan kolmeen otteeseen lumen puutteen vuoksi. Nyt lumivarmuuteen on varauduttu aiempaa paremmin.

- Meillä on ensi talven lumet jo tehty. Loppukaudesta siirrämme kahteen suureen penkkaan 15 000 kuutiota lunta, jotka peitetään auringolta. Ensi talvena ei ole lumiongelmia, vakuuttaa Palosaari.

Sprinttihiihtoa mukaan tulevaisuudessa?

Jouni Palosaari on myös Levi Events Oy:n puheenjohtaja, joka vastaa kisatapahtumasta ja sen taloudesta. Maailmancupiin halutaan lisää katsojia kotimaasta ja ulkomailta. Yleisöä houkutellaan rakentamalla suurempaa kauden avausta, lajikirjoa aiotaan tulevaisuudessa laajentaa muihin talvilajeihin.

- Me haluaisimme tulevaisuudessa alppihiihdon maailmancupin kisan rinnalle maastohiihdon sprintin, oli se sitten kansainvälinen tai kansallinen kilpailu, suunnittelee Jouni Palosaari.

Palosaari tähdentää, että he eivät halua kilpailla Rukan maailmancupin kanssa, vaan päätapahtuma on alppihiihdon maailmancup.

Levi Events Oy solmi yhteistyösopimuksen vuosi sitten alppihiihdon lajiliiton Ski Sport Finlandin kanssa. Ne vastaavat yhdessä viikonlopun kisatapahtumasta.

- Levin maailmancupin viikonloppu on Lapin suurin yksittäinen, kansainvälinen urheilutapahtuma. Viikonlopun ohjelmaan haetaan lisää elämyksiä ja uusia toimintatapoja, sanoo Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Marko Mustonen, mutta ei halua toistaiseksi yksilöidä uusia suunnitelmia ensi marraskuun maailmancupiin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat