Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 18.7.

Pariisi esitti KOK:lle uhkavaatimuksen

Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtaja Thomas Bach on ehdottanut, että vuoden 2024 olympiahaun häviäjä järjestäisi vuoden 2028 kesäkisat.

olympialaiset
Olympiarenkaat
EPA

Vuoden 2024 kesäolympialaisten hakijakaarti on käynyt vähiin, sillä enää Pariisi ja Los Angeles ovat hakijakaupungeista mukana. Kilpailusta ovat vetäytyneet muun muassa Budapest, Rooma ja Hampuri.

Koska kilpailijoita on enää kaksi, KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach on ehdottanut, että ensi syyskuussa Liman kokouksessa valittaisiin kisajärjestäjät sekä vuoden 2024 että vuoden 2028 kisoille. Vuoden 2024 hakuprosessin häviäjä saisi jälkimmäiset kisat järjestettäväkseen.

Pariisi ei ole innostunut Bachin ehdotuksesta, pikemminkin päinvastoin. Pariisi esitti KOK:lle uhkavaatimuksen, sillä se ilmoitti hakevansa ainoastaan vuoden 2024 olympiakisoja, ei mitään muuta.

– Emme voi hyväksyä vuoden -28 kisoja. Se ei ole mahdollista, Tony Estanguet Pariisin hakukomiteasta totesi.

– Jos KOK haluaa jakaa kahdet seuraavat kisat samassa kokouksessa Limassa, se on ok, mutta meidän projektimme on mahdollinen ainoastaan vuonna -24.

Pariisi on hakenut viime vuosina kesäolympialaisia kolme kertaa, mutta hävinnyt joka kerta. Estanguet’n mielestä nyt onkin aika saada kisat Pariisiin. Edellisen kerran Pariisissa on järjestetty olympialaiset vuonna 1924.

– Tämä on neljäs hakumme ja olemme oppineet paljon. Se on nyt tai ei koskaan. Tämä on viimeinen mahdollisuus nähdä Pariisin hakevan kisoja. Myöhemmin Pariisi ja Ranska keskittyy muihin asioihin.

Myöskään Los Angeles ei lämmennyt Bachin ehdotukselle ja hakukomitea kertoi tähyävänsä ainoastaan vuoden 2024 kisoihin.

– Me kilpailemme vuoden 2024 kisoista. Piste, Los Angelesin hakuorganisaatiosta viestitettiin.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat