Suora

  • Elävä arkisto esittää

Suomi kahmi neljä kultamitalia Special Olympics -kisoissa

Suomen joukkue kasvatti mitalimääräänsä jälleen Itävallan Special Olympics -talvimaailmankisoissa. Suomi otti tiistaina peräti seitsemän mitalia.

vammaisurheilu
Milena Lumiketo
Milena LumiketoLauri Jaakkola / VAU

Taitoluistelijat Milena Lumiketo ja Hanna Lahtinen, maastohiihtäjä Veli-Matti Putila sekä lumikenkäilijä Kim Syrjäläinen voittivat kultaa tiistain Special Olympics -kisoissa. Yhteensä Suomi kasvatti saldoaan 18 mitaliin, sillä neljän kultamitalin lisäksi joukkue sai yhden hopean ja kaksi pronssia. Hopeisen mitalin sai lumikenkäilijä Esa Peltonen ja suurpujottelussa sekä Saga Hänninen että Bea Westerstråhle laskivat pronssille.

– Kultaa tuli Suomeen nyt sitten, hyvä fiilis! maastohiihdon yhden kilometrin vapaan hiihtotavan kisan kultamitalisti, kangasalalainen Veli-Matti Putila iloitsi VAU:n tiedotteessa.

Lumikenkäilyssä nurmijärveläinen Kim Syrjäläinen voitti oman divisioonansa 200 metrin kisassa. Hän nipisti Ruotsin Darek Lekanderin edelle 15 sadasosan erolla.

– Oli ihan loistava! Alusta lähtien tiesin, että kulkee. Ohitin sitten sen ruotsalaisen. Nyt on hyvä fiilis, mitali tuli, Syrjäläinen iloitsi.

Taitoluistelussa 15-vuotias nokialainen Milena Lumiketo suoriutui loistavasti uransa ensimmäisten Special Olympics -talvimaailmankisojen vapaaohjelmasta ja voitti oman divisioonansa.

– Minä näytin kaikille ja nyt itken ilosta. Tämä oikeasti kosketti minua, Lumiketo kertoi.

Myös lempääläläinen Hanna Lahtinen pääsi juhlimaan oman divisioonansa kultamitalistina.

– Ohjelma meni tosi hyvin ja olen ylpeä itsestäni, Lahtinen sanoi.

Salibandyssa Suomen joukkue aloitti päivän 2–2-tasapelillä Tšekkiä vastaan. Tämän jälkeen nähtiin Special Olympics -kisojen erikoisuus, kun järjestäjät päättivät kesken alkulohkon irrottaa Suomen, Tšekin ja Venäjän omaksi divisioonakseen.

Lähteet: VAU:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat