Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Patrik Laine sai tuskaansa helpotusta – katso suomalaistähden onnekas maali

Winnipeg Jetsin tulokashyökkääjän Patrik Laineen maaliton putki kesti vain kolme ottelua. (Kuvalähde: Viasat)

jääkiekko
NHL: Patrik Laineelle onnekas osuma
NHL: Patrik Laineelle onnekas osuma

Vaikka Patrik Laineen kuiva kausi oli vain kolmen ottelun mittainen, Winnipeg Jetsin suomalaistähti ehti jo turhautua maalittomuuteensa.

Hyvillä maalintekijöillä on kuitenkin onnea, kuten sanotaan. Sen Laine, 18, todisti Suomen aikaa perjantaiaamuna Los Angeles Kingsiä vastaan laukauksellaan, joka kimpoili onnekkaasti maaliin.

Jets pelasi kahden miehen ylivoimalla, kun Laine sai syötön lempipaikalleen, b-pisteen kaarelle. Laine laukoi tulisesti, mutta sihdissä oli parantamisen varaa – kiekko meni Kings-puolustajan kautta ohi maalista. Päädystä kiekko kimposi kuitenkin takaisin kohti maalia ja lipui lopulta Kings-maalivahti Ben Bishopin patjan kautta verkkoon.

Laineen maali oli Jetsin 2–1-johtomaali. Kings tuli toisessa erässä tasoihin Jake Muzzinin maalilla ja meni menojaan päätöserässä. Marion Gaborik teki 3–2-voittomaalin ylivoimalla kolmannen erän alussa. Kings voitti lopulta 5–2.

Maalillaan Laine varmisti pysyvänsä yksin tulokkaiden pistepörssin kärjessä. Laineella on 66 ottelusta kasassa tehot 34+27=61. Toronto Maple Leafsin Auston Matthews on pörssissä toisena 60 (33+27) tehopisteellään.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat