Koe uusi yle.fi

Suora

  • Sportmagasinet
  • Oi maamme!: Muistatko?

Haapoja EU-mestariksi "jäykästi ja tahmeasti" – matka jatkuu kohti Euroopan mestaruutta

EU-mestaruuden valloittaneen nyrkkeilijä Juho Haapojan katse on jo Euroopan mestaruudessa.

nyrkkeily
Juho Haapoja Helsingissä pidetyssä ammattilaisnyrkkeilyillassa 2.4.2016.
Juho Haapoja koki tyrmäystappion viime vuoden huhtikuussa.

Juho Haapoja voitti myöhään eilen illalla alemman raskaan sarjan EU-mestaruuden Helsingissä pidetyssä ammattinyrkkeilyillassa. Härmän Häjy voitti Italian Leonardo Bruzzesen 12-eräiseksi venyneen kamppailun jälkeen kaikin tuomariäänin.

EU-mestaruusvyö on Haapojalle uran toinen. Sen varmistuminen oli miehelle tunteikas hetki.

- Kyllä siinä tuli vähän tippa linssiin. Etenkin, kun vaimo hyppäsi kehään. Vaimo on ollut suuri apu. Meillä on perheessä neljä lasta, ja siinä on ollut kestämistä meikäläisen leireillä ja urheilun suhteen. On todella tunteikas, Haapoja sanoi heti ottelun jälkeen Ylen haastattelussa.

Haapoja oli niskan päällä koko ottelun, mutta viimeinen sivallus jäi uupumaan. Mahdollisuuksia tyrmäävän iskun antamiseen oli matsin aikana useita.

- Huomasinkin sen. Täytyy rehellisesti sanoa, että en vain tänään ollut siinä iskussa, että olisi lähtenyt ne viimeiset herkät ja räjähtävät iskut sinne vastustajan suojauksen läpi. Jotenkin oli jäykkää ja tahmeata, Haapoja harmitteli.

- Sain kuitenkin pidettyä sen oman paketin kasassa ja klaarattua homman himaan, ja se on pääasia. Mutta petrattavaa jäi.

Kohti Euroopan mestaruutta

Viime vuoden huhtikuussa Haapoja koki kovan takaiskun uralleen, kun unkarilainen Tamas Lödi tyrmäsi hänet rajusti Helsingin Areenassa. Härmän Häjy ei kuitenkaan jäänyt surkuttelemaan tappiota, ja nyt vuotta myöhemmin lantiolla on EU-mestarin vyö.

Seuraava tavoite on päästä ottelemaan Euroopan mestaruudesta. Kokeneen nyrkkeilijän mukaan sen täytyy tapahtua pikimiten.

- Ei ole aikaa hukattavaksi. Olen 36-vuotias äijänköriläs, eli urheilijaksi jo setämiesosastolla. Mitä nopeammin, sitä nopeammin sanottin aremijassakin.

Kisahalli Fight Nightin toisessa EU-titteliottelussa lauantaina Petteri Fröjdholm hävisi Belgian Faroukh Kourbanovin tuomariäänin ylemmässä höyhensarjassa.

Muissa suomalaisotteluissa Niklas Hyvärinen voitti tuomariäänin serbialaisen Lazar Stojanovicin. Antti Hietalan ensimmäinen ottelu ammattilaisena päättyi ratkaisemattomaan serbialaista Novak Radulovicia vastaan. Oskari Metz puolestaan voitti niin ikään serbialaisen Dimitrije Djordjevicin kaikin tuomariäänin.

Suosittelemme

Tuoreimmat