Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, naisten pikakilpailu

Lotta Lepistölle jo toinen kirivoitto viikon sisään - "Keuhkoihin, jalkoihin ja päähänkin sattui"

Lotta Lepistö voitti Gent-Wevelgem -kilpailun loppukirikamppailussa.

urheilu
Lotta Lepistö MM-kisoissa Qatarin Dohassa.
AOP

Lotta Lepistö on voittanut Gent-Wevelgem -kilpailun sunnuntaina Belgiassa, jossa ajettiin Womens World Tourin neljäs osakilpailu.

146 kilometrin mittainen kisa alkoi vauhdikkaasti, ja ensimmäisen tunnin aikana naiset ajoivat 42 km/h keskivauhdilla. Vauhdin ollessa reipasta ei irtiottoja päässyt syntymään. Kisan puolivälissä useampaan kertaan ajetut mäet Kemmelberg ja Monteberg hajottivat pääjoukkoa, ja lopulta voittotaistelussa oli mukana enää rajusti pienentynyt pääjoukko.

Kisan viimeisen tunnin aikana monet kuskit yrittivät irtiottoa, ja kuuden ajajan ryhmä pysyikin hetken pääjoukon edellä. Viimeisille kilometreille tultaessa joukko oli jälleen yhdessä ja voitto ratkottaisiin loppukirissä. Lepistö kävi tiukan kamppailun kilpailun ennakkosuosikki Jolien D’Hooren kanssa ja onnistui kurottamaan pyöränsä ensimmäisenä maaliviivalle.

- Loppusuoralla oli vastatuuli ja odotin ja odotin, koska on oikea aika avata kiri. Keuhkoihin, jalkoihin ja päähänkin sattui, mutta puskin niin kovaa kuin jaksoin. Tallikaverit olivat tänään uskomattomia! Meitä oli viisi mukana kärkiporukassa, ja tytöt tekivät todella kovasti hommia ajaakseen irtiottoja kiinni ja suojatakseen minua kovalta sivutuulelta, Lepistö kommentoi kisapaikalta heti maaliintulon jälkeen.

Lähteet: Suomen Pyöräilyunionin tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat